Mark Hofman
Mark Hofman iPhone 27 juli 2022 0reacties

Meer problemen voor de iPhone 14: coating cameralens breekt te snel

Nadat eerder deze week duidelijk werd dat een belangrijke Apple-fabriek in China in lockdown moest, krijgt het bedrijf nog een tegenslag. De cameralens van de iPhone 14 voldoet naar verluidt niet aan de kwaliteitseis.

Volgens betrouwbare analist Ming-Chi Kuo zit het probleem ’em in de coating van de lens. Deze breekt veel sneller dan eigenlijk de bedoeling is.

iPhone 14 voldoet niet aan kwaliteitseis

De iPhone 14 die bij leverancier Genius van de band komt rollen voldoet niet aan de kwaliteitseis. Dat is het bericht dat Ming-Chi Kuo op Twitter deelt. Volgens bronnen, die bekend zijn met de zaak, breekt de coating van de cameralens te snel. Reden genoeg voor Apple om actie te ondernemen.

Op dit moment worden 10 miljoen bestellingen van cameralenzen verkast naar het Taiwanese Largan. Dit is tevens ook direct de partij die alle bestellingen over gaat nemen op het moment dat Genius geen oplossing voor het probleem vindt. Doorgaans krijgen dit soort partijen daar een maand of twee voor.

Steeds meer problemen voor Apple

Hoewel de iPhone 14 nog steeds in september verwacht wordt, lijkt Apple wel tegen steeds meer problemen aan te lopen. Naast het feit dat de cameralens van Genius niet aan de kwaliteit voldoet, hebben ook andere leverancier zo hun problemen. Volgens Ming-Chi Kuo lopen diverse paneel- en opslag-leveranciers tegen de huidige chiptekorten aan. Dit nadat er eerder al een belangrijke fabriek in China in lockdown moest.

iPhone 14 ‘heeft leveringsproblemen, maar die hebben minimale impact’

Volgens Kuo is er geen reden tot paniek en heeft Apple voldoende backup-plannen om de situatie onder controle te houden. Al mag het wel duidelijk zijn de de productie van de iPhone 14 alles behalve soepeltjes verloopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Meer problemen voor de iPhone 14: coating cameralens breekt te snel
Sluiten