Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Digital 13 juli 2022 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Deze 31 nieuwe emoji komen naar iPhone en Android

Ben je een echte emoji-gebruiker? Dan kun je jouw lol op, want er komen 31 nieuwe naar de iPhone en Android-toestellen. Wij vertellen je wat je kunt verwachten.

We kunnen bijna niet meer zonder emoji. Het maakt communiceren net even wat makkelijker. Een lachende emoji zegt bijvoorbeeld meer dan alleen ‘hahaha’. Soms kun je door middel van een smiley net even laten weten of een bericht bijvoorbeeld sarcastisch of serieus is. Zo breng je net wat emotie mee bij een simpele zin.

Nieuwe emoji

Zondag is het Wereld Emoji Day en dat betekent dat we weer nieuwe emoji te krijgen zien. Om alvast in de stemming te komen heeft Emojipedia de eerste preview gedeeld. Zo weten we wat we ongeveer kunnen verwachten.

We zijn inmiddels toe aan Emoji 15. In tegenstelling tot de vorige jaren komen er nu een stuk minder minder tekens bij. Zo was 2021 nog goed voor 112 en waren er in 2020 zelfs 334 nieuwe emoji. Dit jaar moeten we het doen met 31 nieuwe symbolen.

Natuurlijk kunnen we ook dit jaar weer een aantal nieuwe dieren verwachten. Zo zullen er aankomend jaar emoji komen van een eland, ezel, een eend en kwal. Die laatste is natuurlijk ideaal om te gebruiken voor iemand die je niet uit kunt staan.

Emoji 2022
Nieuwe! (Afbeelding: Emojipedia)

Samba!

Ook voor muziekliefhebbers is er goed nieuws. Er komen sambaballen en een blokfluit aan. Als je daar echt van houdt kun je tevens hartjes in drie nieuwe kleuren gebruiken. Tenminste, als je wifi hebt. Heb je met dat laatste moeite, dan is er ook een speciaal symbool dat je in de toekomst kunt gebruiken.

Welke emoji er worden toegestaan bepaalt het Unicode Consortium. Deze organisatie bestaat sinds 1991 en moet er voor zorgen dat alle software- en hardwareproducenten dezelfde tekens gebruiken. In deze organisatie zijn dan ook grote bedrijven zoals Apple en Google vertegenwoordigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Deze 31 nieuwe emoji komen naar iPhone en Android
Sluiten