Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 17 juni 2022 0reacties
Leestijd: 2 minuten

iPhone op je MacBook: speciale houder kan 3D-geprint worden

Tijdens WWDC 2022 maakte Apple bekend dat consumenten hun iPhone als webcam voor de MacBook kunnen gebruiken. Naast software, maakt ook een speciale houder de functionaliteit mogelijk. Alleen is deze nog niet beschikbaar.

Ontwerper Jonathan Wright kon niet wachten en besloot zijn eigen houder te ontwerpen. Eentje die jij zelf, door middel van een 3D-printer, kunt produceren.

iPhone op je MacBook dankzij speciale houder

Jonathan Wright laat op Twitter zien (via iMore) hoe de speciale houder er precies uit komt te zien. Het oogt anders dan het model dat Apple heeft laten zien en lijkt te werken met MagSafe. Door middel van een ronde magnetische schrijf is de houder dus op de achterkant van je iPhone te plakken. Het heeft dus zeker iets weg van het model dat Belkin gaat produceren.

Dankzij het werk van Jonathan Wright kunnen consumenten, zelfs voor Continuity Camera überhaupt beschikbaar is, hun iPhone al op de MacBook of Mac bevestigen. Dat heeft te maken met het feit dat hij de benodigde bestanden met de wereld deelt. Je kunt deze dus openen om het product uiteindelijk 3D te printen.

Het model dat Wright ontworpen heeft is nog niet op alle Mac-modellen te gebruiken. Voor nu kwalificeren alleen de MacBook Pro en iMac Pro zich.

Een heerlijke functionaliteit

Continuity Camera is één van de lekkerste macOS 13 Ventura-functionaliteiten. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat je het camerasysteem van je iPhone kunt gebruiken als webcam. Het is ook mogelijk om een bovenaanzicht van je bureau op te nemen. Dat zou mogelijk zijn met behulp van de ultragroothoeklens van de smartphone.

macOS 13 Ventura: deze nieuwe functies komen naar je Mac(Book)

Tijdens het WorldWide Developers Conference 2022, dat vorige week plaatsvond, kondigde Apple overigens nog meer toffe functionaliteiten aan. Zo krijgt macOS 13 Ventura bijvoorbeeld ook ondersteuning voor de PassKey-functionaliteit. Wil je daar meer over weten of het hele besturingssysteem bewonderen? Dan is het bovenstaande artikel zonder twijfel iets voor jou.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.