Sam Dille
Sam Dille OMT Lists 14 mei 2022 1reactie
Leestijd: 4 minuten

Philips Hue: de beste lampen en strips die je in 2022 kunt kopen

Philips Hue zijn dé lampen die jouw huiskamer omtoveren tot een feest. Jaarlijks komen er nieuwe modellen op de markt, maar welke zijn nou echt de moeite waard? Wij zochten het voor je uit.

Er zijn niet veel smart home-apparaten die zo bekend en wereldwijd geprezen zijn als de slimme verlichting van Philips Hue. Sinds 2012 heeft het Nederlandse Signify een breed scala aan slimme gloeilampen voor binnen en buiten uitgebracht. De meeste lampen zijn makkelijk met elkaar te verbinden dankzij de Hue-app. In de toekomst wordt het misschien zelfs mogelijk om Philips Hue te verbinden met apparaten van een andere fabrikant.

Dit zijn de 5 beste Philips Hue lampen van dit moment

Met zoveel producten is het een hele klus om de catalogus van Philips Hue door te spitten. Gelukkig hebben je vrienden van One More Thing dit al voor je gedaan. Onderstaande lampen zijn van hoge kwaliteit en uitvoerig getest door experts. Ze zijn allemaal makkelijk te gebruiken voor beginners.

1. Hue White & Color Ambiance

Deze lamp, verkrijgbaar in een two-pack, is geschikt voor elke kamer van je huis en vervangt een standaard A19-lamp. Wat deze Philips Hue-lamp echt geweldig maakt, is dat je hem via Bluetooth direct met je smartphone kunt verbinden. Ideaal voor beginnende gebruikers. Je kunt maximaal 10 lampen in dezelfde kamer toevoegen en bedienen via de Bluetooth-app. Zodra je klaar bent voor een upgrade, pak je de Hue Bridge en voeg je tot 50 andere Hue-lampen toe.

Zoals alle Hue-lampen, kun je timers en routines maken. Je kunt de lamp ook bedienen met je stem via Amazon Alexa en Google Assistant. Met een levensduur van 25.000 uur zijn de lampen van 9,5 watt en 800 lumen Energy Star-gecertificeerd. Ze zijn een prachtige aanvulling in elke huiskamer.

Scoor jouw exemplaar hier

2. Philips Hue White en Color Ambiance Starter Kit

Wat starterkits betreft, is deze indrukwekkend. De set wordt geleverd met vier van Philips’ populaire White and Color Ambiance LED-lampen en een slimme hub. Alle eerder genoemde producten worden voor ongeveer 50 euro per stuk verkocht. Dat betekent dat je met deze kit niet alleen je smart home een vliegende start geeft, maar dat je ook flink geld bespaart.

De lampen passen in de meeste standaard stopcontacten en zijn voorzien van meer dan 16 miljoen kleuren en tinten. Je kunt ze programmeren in de Philips Hue-app om stemmingen te creëren. Philips beweert dat deze lampen 25.000 uur meegaan. Je kan de lampen dus vier jaar lang (!) achter elkaar aan laten staan. Omdat niemand dat (hopelijk) doet, is dit niet gegarandeerd. Met de meegeleverde hub kun je tot 50 Philips Hue-apparaten aansluiten.

Bestel jouw starter kit via deze link

3. Philips Hue White Ambiance-lamp

We zeiden net dat een Philips Hue-hub tot 50 lampen kan ondersteunen. Hoewel je er waarschijnlijk niet zoveel in je huis nodig hebt, is de kans groot dat je regelmatig een lampje moet vervangen. Gelukkig kun je deze goedkopere White Ambiance-lampen in bundels ophalen. Dit is de lamp voor jou als je toffe features wilt, maar niet alle mooie kleurencombinaties en scènes nodig hebt.

De lampen zijn ideaal als keuken- of gangverlichting. Ze zijn extreem makkelijk in te stellen in de Hue-app en werken zowel via Bluetooth als met een hub. Hoewel de lampen niet van kleur kunnen veranderen, kun je kiezen uit meer dan 50.000 tinten wit licht.

Koop hier jouw Philips Hue White Ambiance-lamp

4. Play White & Color Smart Light

Technisch gezien is dit niet een “lamp”, maar een uniek verlichtingsproduct dat de moeite waard is om eens te proberen. De Philips Hue Play White is een op zichzelf staande balk die je op de vloer of achter een kast kunt plaatsen voor opvallende accentverlichting.

Een van de beste dingen aan de Play Bars is hoe makkelijk je ze kunt monteren. Met de meegeleverde clips en dubbelzijdige tape zitten ze binnen no-time stevig vast. Je kunt er maximaal drie aansluiten op dezelfde voedingseenheid voor een meeslepende ervaring. De lichtstrip is ideaal tijdens gamen, filmavonden of feesten. Met 16 miljoen verschillende kleuren kun jij een onvergetelijk huisfeestje organiseren.

Scoor hier jouw exemplaar

5. Philips Hue Go

Deze kleine Philips Hue-lamp is een van onze absolute favorieten, omdat hij veelzijdig en draagbaar is. Het is ideaal dat je de lamp kunt loskoppelen en overal mee naartoe kan nemen. Het enige wat je hoeft te doen is op de knop aan de achterkant van de lamp te drukken.

Met de Philips Hue Go heb je miljoenen verlichtingsopties. De levensduur van de batterij is geoptimaliseerd voor maximaal 18 uur niet-aangesloten gebruik. Dit is alleen niet altijd hetzelfde. Het ene kleurscenario heeft namelijk meer energie nodig dan de ander. Het grootste nadeel van dit kleine lampje is de prijs. Als je een draagbare, van kleur veranderende lamp wilt, zijn er zeker goedkopere opties beschikbaar.

Bestel jouw Philips Hue Go via deze link

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 1

nlmarco
nlmarco

Ik heb mijn woning vrijwel overal Hue lampen. Op zich zelf prima. Maar voor mensen die graag gekleurde verlichting wil toepassen in het interieur adviseer ik verder dan Philips Hue te kijken.

Met name de lichtere tinten (roze, geel, groen etc) zouden je wel eens kunnen tegenvallen. En helemaal als je kleur prestatie afzet tegen de prijs verschillen tussen de merken.

Op aardig wat vlakken presteren merken als Yeeligjt of Lifx stukken beter. Zeker afgezet tegen de prijzen. Philips Hue is best over priced eigenlijk.

Mocht je gevoelig zijn voor Philip hue vanwege het Neerlands tintje en je bent een beetje handig in het eigen maken van software en je bent bereid er wat tijd in te steken dan kun Home assistant overwegen.

Home assistant is één open source project dat is ontwikkeld door een Nederlander. Er werkt inmiddels een groot team aan. Data blijft lokaal. Het maakt mogelijk om devices van vele merken onderling met elkaar te functioneren.

Het is wel iets bewerkelijk soms maar niet bijzonder ingewikkeld. Er is een homekit integratie. Werk solide en je kunt homekit er een stuk opgeruimder uit laten zien als je dat wenst.

Ik heb als deurbelknop een simpel Aqara drukknopje. In Home assistant heb ik een routine dat bij het indrukken van de deurbel een audio file afspeelt over mijn luidsprekers van mijn versterker of een speakers boven. En wordt er aangebeld in de avond dan wordt de film op mijn apple tv west gepauzeerd.

Dat soort combinaties is met corporate software meestal vrij lastig om gedaan te krijgen.

Hoe dan ook: Philips Hue is best overpriced en het kent net als Homekit haar beperkingen.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.