Mark Hofman
Mark Hofman Tech 2 mei 2022 3reacties

Zoveel meer ga jij vanaf deze zomer betalen voor je KPN-abonnement

Heb jij thuis een internetverbinding van KPN? Dan hebben we slecht nieuws voor je. De telecomprovider maakt vandaag (via NU.nl) bekend dat de prijzen omhoog gaan.

De prijsstijging ligt in lijn met die van vorig jaar, al valt hij dit keer wel hoger uit. Je zal dus iedere maand wederom wat centen extra kwijt zijn aan je internetabonnement.

Internet van KPN duurder

Vanaf 1 juli 2022 ga je meer betalen voor je internetabonnement bij KPN. De provider laat vandaag weten dat het bedrag gemiddeld met zo’n 1 euro en 90 cent verhoogd wordt. Hiermee is de stijging gemiddeld zo’n 40 cent hoger dan vorig jaar. Toen werden abonnementen gemiddeld met 1 euro en 50 cent verhoogd (joh..).

KPN laat weten dat die gemiddelde stijging slechts een deel van het verhaal is. Het is namelijk geheel afhankelijk van welk internetpakket je gebruikt. Zo stijgen bepaalde pakketten met €1,50, waar anderen weer met €2 verhoogd worden. Het enige abonnement dat niet duurder wordt is die van 1 gigabit per seconde. Hier betalen klanten klaarblijkelijk al genoeg voor.

KPN Telecom
KPN (Afbeelding: Remko de Waal/ANP)

Volgens KPN zelf is de stijging nodig om het netwerk uit te kunnen breiden. Dat is hard nodig, gezien er steeds meer mensen thuiswerken en streamen. Het verbruik is in het afgelopen jaar tussen de 15% en 20% gestegen.

Hoe zit het met XS4ALL?

Niet alleen klanten van KPN, maar ook van XS4ALL moeten meer gaan betalen. Dat heeft te maken met het feit dat de twee verschillende providers worden samengevoegd. Wie op dit moment dus voorzien is van internet van XS4ALL kan ook gemiddeld 1 euro en 90 cent meer rekenen. Het enige verschil is dat deze verhoging niet vanaf 1 juli, maar 1 september 2022 ingaat.

Formule 1 dit seizoen toch gewoon te zien bij Ziggo en KPN (maar…)

Ben jij trouwens benieuwd hoe je dit jaar gewoon Formule 1 kunt bekijken bij KPN? Lees dan zeker even dit artikel dat ik eerder dit jaar schreef via de bovenstaande link. Twijfel je nog over de juiste partij? Dan is dit artikel misschien wel iets voor jou.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 3

DokterBibber
DokterBibber

Wat een pretentieus verhaaltje weer zeg!
De schrijver heeft een overduidelijke afkeer tegen KPN, ik zou zeggen ga lekker buiten spelen kleuter!

Night
Night

@Dr. Bibber: laten we de sfeer even een beetje gezellig houden. Het staat je vrij om (liefst op regelmatige basis) zelf goede Apple-gerelateerde artikelen te schrijven.

erwin33
erwin33

Vind de toon setting van heel veel berichten beneden alle peil de laatste tijd, beetje hysterisch en ook een vorm van leedvermaak schuilt er vaak in. En ook de keuze voor sommige berichten vind ik wat over te zeggen. Dit is toch een website voor Apple producten en niet voor internet abonnementen om dit artikel maar als voorbeeld te nemen. Hou je gewoon bij je leest!

Reageer op artikel:
Zoveel meer ga jij vanaf deze zomer betalen voor je KPN-abonnement
Sluiten