Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 4 mei 2022 0reacties

iPhone-gebruikers in App Store stuk kieskeuriger dan Android

Uit onderzoek blijkt dat iPhone-gebruikers best streng zijn als het gaat om apps van derde partijen te downloaden uit de downloadwinkel. Kieskeuriger dan gebruikers op Android, die hun apps uit de Google Play Store halen. Apps in de App Store scoren beduidend slechter dan dezelfde apps die je uit Google Play haalt.

Betekent dat dat het aanbod op Android aanzienlijk beter is? Nee, stelt onderzoeksbureau unitQ, iPhone-gebruikers verwachten simpelweg meer van hun applicaties. De onderzoekers hebben 122 miljoen reviews van gebruikers onder de loep gelegd. De conclusie: er is heel wat ruimte voor verbetering voor mobiele software.

iPhone-gebruikers zijn kritischer

Het bedrijf maakte voor het onderzoek gebruik van kunstmatige intelligentie en bekeek dus miljoenen reviews binnen de App Store en Google Play Store. Het algoritme keek niet alleen naar het aantal sterren dat gebruikers gaven. Ook keek het naar het verschil tussen positieve en negatieve recensies van gebruikers.

App Store 16x9 iOS
Dé plek voor je apps en games (Afbeelding: Apple / Bewerking: OMT)

Wanneer je van alle bekeken reviews de beoordelingen op één hoop gooit en daar een gemiddelde uithaalt, dan kom je de volgende scores tegen. Android-gebruikers geven apps gemiddeld een 78 mee, terwijl iPhone-gebruikers niet hoger komen dan 61. Hoe duur een smartphone van een gebruiker is, lijkt hierin een rol te spelen.

De staat van mobiele software

Na het analyseren van de gegevens geven de onderzoekers mobiele software een gemiddelde score van 75 mee. Daarmee stelt het bedrijf dat het in principe wel goed zit met het gros van de apps, maar dat er ook voldoende ruimte voor verbetering is. Helaas geeft unitQ geen voorbeelden van dingen die dan beter kunnen.

unitQ is een bedrijf dat reviews verzamelt en analyseert, om te achterhalen waar veel mensen last van hebben binnen apps. Dergelijke informatie kan het dan verkopen aan ontwikkelaars, zodat ze niet dezelfde fouten hoeven te maken en zelf weinig tijd kwijt zijn aan gedegen marktonderzoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

unitQ

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
iPhone-gebruikers in App Store stuk kieskeuriger dan Android
Sluiten