Jeroen Kraak
Jeroen Kraak iOS 6 mei 2022 1reactie

iOS heeft wel een heel opmerkelijke bug die Spotify treft

Spotify en Apple zijn niet de twee beste vrienden. Een opmerkelijke bug gooit nog eens olie op het vuur tussen de twee.

Spotify gaat al jaren de strijd aan met Apple. Natuurlijk zijn de twee elkaars grootste concurrenten. Met Apple Music heeft de iPhone-fabrikant net zoals Spotify een eigen muziekstreamingdienst. Spotify vindt dat Apple haar positie misbruikt door haar eigen muziekdienst voor te trekken ten opzichte van alle concurrenten. Bovendien is het bedrijf het er ook niet mee eens dat betalingen via de App Store moeten.

Een bijzondere bug in iOS

Nu is er een opmerkelijke bug aangetroffen in iOS 15.4.1 die Spotify treft, maar ook een aantal andere apps. Als je Apple Music downloadt uit de App Store komt deze automatisch op een plaats die al door een andere app is ingenomen in het dock (de onderste rij apps). Het gaat naast Spotify ook om Twitter en Safari. Echter lijkt de app vooral te komen op muziekstreamingdiensten van derde partijen.

Twitteraar Kevin Archer merkte als een van de eersten het probleem op en plaatste daarvan een video op het medium. Als er alleen maar Apple-apps in het dock staan verandert er opmerkelijk genoeg niets.

Geen uithaal naar Spotify

De bug vervangt een andere app alleen als deze in het dock staat. Het blokkeert of verwijderd niet de app in kwestie. Deze staat nog steeds op de telefoon en is dus ook gewoon te gebruiken.

Apple laat weten dat het op de hoogte is van de bug en werkt dan ook aan een oplossing. Het lijkt dan ook niet opzettelijk gedaan te zijn door het bedrijf, maar het is wel opvallend gezien de strijd met Spotify. Als Apple dit werkelijk expres doet is het wel heel dom, aangezien verschillende toezichthouders al naar het bedrijf kijken omdat het volgens andere partijen haar eigen diensten voortrekt. Als je er last van hebt, moet je dus nog even wachten voor de oplossing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 1

ahenket
ahenket

Niet expres? Geloof ik niet. Hier moet je echt voor hebben zitten coden als Apple-ontwikkelaar. Misschien per ongeluk gereleased dat wel. Anyway: wat is de kans dat je als Spotify-gebruiker ook Apple Music nog wilt ophalen? En kun je daarna niet gewoon met de hand die weer op de juiste plek zetten? Kortom raar, irritant, maar klein bier

Reageer op artikel:
iOS heeft wel een heel opmerkelijke bug die Spotify treft
Sluiten