Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Mac 28 april 2022 1reactie

Nieuwe MacBook Pro stelt geduld van professionals flink op de proef

Heb je een MacBook Pro besteld in februari? Dan kan het zomaar zijn dat je nog enkele maanden moet wachten op je bestelling. Apple brengt consumenten namelijk op de hoogte van het feit dat de productie vertraagd is. De vertraging is te verwijten aan covid-19-lockdowns in China, op plekken waar de laptop gefabriceerd wordt.

Sommige consumenten moeten nu minstens tot juni wachten totdat ze hun nieuwe MacBook Pro voor het eerst kunnen openklappen. Daarnaast is het zo dat nieuwe bestellingen nog verder naar achteren geschoven worden. Daardoor is een opgeknapte MacBook wellicht voor veel mensen nu een betere optie.

MacBook Pro loopt vertraging op

In China zijn verschillende delen van het land wederom in lockdown. Het coronavirus verspreidt zich daarom wederom. Dat levert niet alleen onveilige situaties op voor burgers aldaar (ze worden in huis opgesloten), ook de productie van apparaat krijgt een klap. Kortom: een situatie waar niemand blij van wordt.

MacBook Pro (2021)
MacBook Pro (2021) (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Zo wordt de nieuwe high-end Apple-laptop door Quanta Computing in elkaar gezet. Door een lockdown in Shanghai moet de fabriek gedwongen sluiten, waardoor sommige mensen dus vier maanden of langer moeten wachten. De productie is inmiddels beperkt op gang gekomen en geeft voorrang aan de Mac-lijn van Apple.

Misschien moet je nog langer wachten

Helaas is het zo dat het er niet op lijkt dat de productie snel wederom op volle toeren draait. Het kan dus zijn dat je wellicht nog iets langer moet wachten dan nu het geval is. Daar is nu niets met zekerheid over te zeggen. Het enige dat we zeker weten, is dat bestellingen vertraging oplopen en dat je je MacBook Pro niet snel in huis hebt.

Mocht je toch om een MacBook Pro verlegen zitten, dan kun je misschien een opgeknapt model overwegen. Die zijn vaak nog wel breed beschikbaar en direct leverbaar. Niet alleen heb je je bestelling dan sneller binnen, je bespaart ook nog eens een paar centen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Nikkei

Reacties: 1

bigkevx2
bigkevx2

Beetje jammer dit…

Hier een ‘slachtoffer’ en zijn relaas;

Bestel datum; 19-03-2022
Besteld: MBP 14 inch 512GB
Leverdatum: 04-04-2022

Op 04-04-2022 bericht van Apple: problemen met betaling (€2249,-)
Huh?!? Deze was al akkoord Mastercard…

Bellen Apple, bellen MasterCard, bellen Apple…KASTJE NAAR MUUR
Lang verhaal kort ; door vertraging in levering (glashard ontkent door Apple) wordt de gemaakte reservering op de cc geannuleerd, een nieuwe reservering wordt gemaakt. Echter…de oude reservering blijft nog 30 dagen in stand gehouden door Maestro waarmee de cc limiet wordt bereikt.

Met behulp van familie en vrienden en veel ‘geld rondpomp’ praktijken de betaling weer akkooord gekregen.
Ondanks de lieftallige belofte van een Apple medewerkster dat deze die week nog zou worden geleverd….nieuwe datum 25-04-2022

In aanloop naar die datum en een naderende deadline van 02-05-2022 waarbij ik de laptop bij een nieuwe werkgever in gebruik moet gaan nemen begint mijn onderbuik buikgriep symptomen te krijgen…
Plan B, laptop ophalen Apple store check ik dagelijks, beschikbaarheid tot afgelopen vrijdag 22-04-2022: direct beschikbaar.
Op zaterdagdag 23-04-202 is de beschikbaarheid ineens 07-06-2022!!!

Okè, plan C Dan maar

Ik Google op Coolblue, Amazon en Bol.

Ik koop om 20:45 op 24-04-2022 bij Bol de volgende machine:
Zie boven maar dan met 1TB!! Aan SSD voor €2379,-
Deze machine trek ik uit zijn doos op 25-04-2022 om 13:45 uur.
OP DAT ZELFDE MOMENT mail van Apple: ‘problemen met betaling’.
Ze verlengen de leverdatum nog een keer en proberen mijn CC NOG EEN KEER te belasten. Concreet:
CreditCard voor 2x€2249 + €2379 belast. Die laatste een terechte belasting van Bol.

Laat duidelijk zijn dat de machine die ik nu HEB bij Apple €2749,- kost en NIET geleverd wordt.

Voor zover mijn vertrouwen in bestellen bij de bron…je wordt besodemieterd waar je bij staat.

Reageer op artikel:
Nieuwe MacBook Pro stelt geduld van professionals flink op de proef
Sluiten