Mark Hofman
Mark Hofman OMT Lists 21 april 2022 2reacties

iOS 15.5: alle features en verbeteringen die naar je iPhone komen

Mensen met een iPhone in huis kunnen zich op gaan maken voor iOS 15.5. Apple is druk bezig met het ontwikkelen van het nieuwe besturingssysteem dat later dit jaar verschijnt. Wat kunnen we er van verwachten?

iOS 15.4 was een prettige update die verschillende nieuwe functionaliteiten uitrolde voor de iPhone. Helaas ging het op gebied van de batterij even mis, maar consumenten kregen wel eindelijk toegang tot Universal Control en nieuwe Emoji. Wordt iOS 15.5 net zo’n grote update?

Dit artikel is gebaseerd op de informatie die beschikbaar is na de tweede betaversie die Apple uitrolde. Zodra functionaliteiten en verbeteringen verdwijnen of toegevoegd worden aan het systeem, werken we dit artikel bij. 

De nieuwe functionaliteit van iOS 15.5

De tweede betaversie laat nog niet ontzettend veel van het besturingssysteem zien. We zullen dit artikel binnenkort verdelen in secties met ‘verbeteringen’, ‘ toevoegingen’ en ‘probleemoplossingen’. Voor nu zetten we de grootste zaken van iOS 15.5 op een rijtje.

Apple Music voor klassieke muziek

In 2021 nam Apple de streamingdienst Primephonic over. Sindsdien duikt er steeds meer informatie op over een speciale Apple Music-app voor klassieke muziek. iOS 15.5 laat zien dat de ontwikkelingen mogelijk in een verder stadium zijn dan gedacht.

Verwijzingen zoals ‘open in Apple Classical’ en ‘Open this in the new app designed for classical music’ duiken op in de code van iOS 15.5.

Apple Music klassiek
Apple Music (Afbeelding: Pexels/Apple, bewerking: OMT)

Apple Pay Cash

Binnen de Cash-sectie van Apple Pay is het vanaf iOS 15.5 mogelijk om je geld makkelijker te beheren. Zo worden er een Verzoek- en Verzend-knop toegevoegd aan de app. Je kunt hiermee een betaalverzoek sturen of geld naar iemand anders overmaken.

Apple Pay ondergaat een naamsverandering en wordt Apple Cash genoemd.

SportsKit

Apple bouwt in iOS 15.5 de SportsKit verder uit. Dat heeft logischerwijs te maken met de start van de Major League Baseball-uitzendingen die het bedrijf gaat verzorgen op Apple TV+.

In de code van het besturingssysteem duiken ook verwijzingen op naar de TV-app, waar gebruikers live scores kunnen zien.

MLB Apple TV+
MLB Apple TV+ (Afbeelding: Apple)

Nieuwe naam iTunes Pass

Apple introduceert met iOS 15.5 waarschijnlijk een nieuwe naam voor de iTunes Pass. Deze zal vanaf nu de naam Apple Accountkaart dragen. Althans, daar wordt in het nieuwe besturingssysteem naar gerefereerd. Eerder werd er gesproken over de naam Apple Balance, maar deze lijkt in de tweede bètaversie gewijzigd te zijn.

Eerste iOS 15.5-bèta hint naar nieuwe naam voor iTunes Pass

Check het bovenstaande artikel voor meer informatie.

iOS 15.5: tip voor Universal Control

Het kan zijn dat de betaversie van iOS 15.5. en iPadOS 15.5. ervoor zorgt dat Universal Control niet meer werkt. Apple waarschuwt testgebruikers voor een ontbrekende ondersteuning voor apparaten met een ouder besturingssysteem.

Apple maakt met iPadOS 15.4 Universal Control eindelijk werkelijkheid

Het Amerikaanse bedrijf raadt aan al die apparaten te voorzien van de meest recente versie. Het is uiteraard wel de vraag hoeveel waarde jij hecht aan Universal Control.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 2

ome-kor
ome-kor

De grote vraag is natuurlijk wat er naar Nederland komt, ik denk hooguit één (klassieke muziek).

csteelooper
csteelooper

Apple Music Classical komt vrijwel zeker hierheen. Als dat niet zo is snijdt Apple zich behoorlijk in de vingers, want Primephonic is hier erg populair geweest en bestaat nu al even niet meer. Apple Pay Cash zou ik wel handig vinden maar ik acht de kans zelf veeleer klein dat we dat hier gaan krijgen op korte termijn. De rest (SportsKit) interesseert me eerlijk gezegd minder.

Reageer op artikel:
iOS 15.5: alle features en verbeteringen die naar je iPhone komen
Sluiten