Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 12 april 2022 1reactie
Leestijd: 2 minuten

Is dit Apple’s dubbele USB-C-oplader waar iedereen het over had?

Volgens het geruchtencircuit werkt Apple achter de schermen aan een speciale oplader met twee USB-C-poorten aan boord. Op Twitter verschijnen nu enkele afbeeldingen waarop de vermeende oplader te zien is. Mocht ook dit nieuws kloppen, dan werpen we nu een tweede blik op de nog niet aangekondigde accessoire.

Uit de gelekte afbeeldingen maken we op dat de USB-C-oplader een compact design heeft. Apple plaatste de twee poorten pal naast elkaar, wat geen probleem hoeft te zijn. USB-C-kabels zijn slank en smal, waardoor je er altijd goed bij kunt komen. En dat ze allebei aan dezelfde kant zitten, is ook wel handig te noemen.

Dubbele USB-C-oplader van Apple

De stekker aan de andere kant is inklapbaar, waardoor je hem netjes en veilig in je tas kunt stoppen. Het apparaatje blijft dan in elk geval nergens aan haken. Verder lijkt het erop dat de vorm van de oplader gebruikers genoeg grip geeft wanneer je hem in een stopcontact stopt (of er natuurlijk weer uit haalt).

Met een vermogen van 35 watt kunnen er in elk geval meer dan genoeg Apple-apparaten opgeladen worden. Denk dan aan een iPhone of iPad, en anders een MacBook Air of een HomePod mini. Dat bleek uit informatie die eerder deze maand al lekte, toen er even informatie opdook op de officiële website.

Oplader duikt vaker op

Dat was overigens niet de eerste keer dat we iets over de speciale USB-C-oplader horen van Apple. Want analist Ming-Chi Kuo, die het bedrijf op de voet volgt, liet namelijk al in maart weten dat het bedrijf aan een speciale oplader werkt. Destijds had de analist het over een vermogen van dertig watt.

Uit een latere tweet van Kuo blijkt dat het net zo goed om een 35 watt-oplader kan gaan. Hij voegt er nog aan toe dat de oplader klaar is voor massaproductie en dat die ergens in 2022 op de markt verschijnt. Tot nu toe zijn het nog allemaal geruchten en voorspellingen; Apple maakte hierover niets bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Reacties: 1

grannysmith
grannysmith

Die opvouwbare stekker kun je dus in Europa vergeten.
Maar serieus… is dit nieuwswaardig? Dergelijke laders zijn overal te koop.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Is dit Apple’s dubbele USB-C-oplader waar iedereen het over had?
Sluiten