Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Mac 15 maart 2022 6reacties

Nachtmerrie uit Cupertino: maakt de Touch Bar zijn comeback?

Apple-gebruikers stonden te juichen toen de Touch Bar verdween. De meeste Apple-gebruikers stonden te juichen toen de Touch Bar uit de MacBook verdween. Was die vreugde te vroeg of krijgen we een heel goed alternatief?

We herinneren ons helaas allemaal de Touch Bar op de verschillende MacBooks. Toegegeven, de functie leek in het begin leuk, maar later werd het toch vooral onhandig. De ontwerpers van Apple hadden dit op een gegeven moment door, want we zien de feature niet meer terug in de huidige modellen. Toch lijkt het idee niet helemaal te zijn verdwenen. Apple gaat het nu mogelijk op een andere manier toepassen.

Apple Pencil meets Touch Bar

Apple heeft een bijzonder patent ingediend voor de Apple Pencil. Waarschijnlijk vraag je jezelf dan ook af wat de link is met de Touch Bar. Toch hebben deze wel degelijk een connectie. In de patentaanvraag staat een tekening van een MacBook Pro met daarin een houder voor de Apple Pencil en deze zit op de plaats die je wellicht nog herkent.

Het lijkt misschien apart: een Apple Pencil in combinatie met een MacBook. De stylus zelf is op dit moment nog niet te gebruiken op de laptops, gezien deze niet voorzien zijn van een touchscreen. In het patent lijkt Apple daar toch verandering in te willen. Een “Mountable Tool Computer Unit” is de manier waarop het dat wil doen

Een Touch Bar 2.0? (Afbeelding: Apple Insider)

Logisch?

De plek waar de Apple Pencil bewaard wordt is misschien opmerkelijk, maar niet zonder doel. Waar je zou kunnen zeggen dat de zijkant van de MacBook zich er beter voor leent, kan de accessoire wel meerdere functies vervullen. Denk bijvoorbeeld aan de Touch Bar.Apple schrijft daarbij: “het paneel kan een aanrakingsgevoelig oppervlak hebben dat signalen door kan geven naar andere componenten van het apparaat.

Daarbij is het ook mogelijk dat het er ook een beetje uitziet als een Touch Bar: “Een weergavecomponent van het elektronische apparaat kan tekstuele en of grafische weergave-elementen weergeven die selecteerbare virtuele knoppen of pictogrammen vertegenwoordigen.”

De grote vraag is natuurlijk of Apple het, na alle kritiek, weer aandurft met een Touch Bar 2.0. Zou het volgens jullie een goede beslissing zijn of kan het bedrijf het beter laten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apple Insider

Reacties: 6

planeten-paultje
planeten-paultje

Wat een onzin; voor mij is de Touch Bar een prima stuk gereedschap. Ik kan mij voorstellen dat er gebruikers zijn voor wie dat niet zo is en die hebben nu prachtige nieuwe supersnelle machines zonder. Maar voor de M1 MBP 13" is de TB een prima optie en ik gebruik hem constant.

godzillapresley
godzillapresley

Die eerste zin dat ‘Apple gebruikers stonden te juichen toen de Touchbar verdween’ is misschien wat overdreven?
Toegegeven, het was niet het succes wat het had kunnen zijn, maar een volledige ramp was het nou ook weer niet.

DokterBibber
DokterBibber

Hou toch eens op met dat dom meelullen!!!
Heb je het zelf weleens gebruikt of kunnen jullie op de ‘redactie’ alleen pappegaaien…
Nu weet ik gelijk weer waarom ik deze website nog zo weinig bezoek.
Het ontbreekt hier aan voldoende kennis door diegenen die hier voor een appel en een ei berichtjes overtypen.

Als er iets is dat ik mis op mijn 14" MBP dan is het wel de touchbar.
Met behulp van BetterTouchTool app een zeer waardevolle toevoeging van een Mac.

Zou dus gewoon geweldig zijn als het terug komt.

Goderikus
Goderikus

Rustig maar. Dit is loos gekwaak rondom een zoveelste patent dat alleen maar geregistreerd wordt omdat één of andere afdeling een target moet halen. Het komt op de stapel van tienduizenden patenten helemaal niet actief gebruikt worden omdat :man_health_worker:het geld ook gewoon zonder kan verdienen en dus helemaal geen Macbook met een pencil gaat of wil uitbrengen. En waarom zou hij ook - de concurrentie heeft hij inmiddels al afgeschrikt door dit defensief patent

ahenket
ahenket

De Touchbar. Ik heb hem en er niks aan. Voornaamste kritiekpunt: hij laat vrijwel nooit iets nuttigs zien wat ik niet elders beter oplos. Hij heeft nooit iets met Java apps gedaan dus schakel ik hem voor die apps uit zodat ik tenminste bij de F-toetsen kan. Ik wil hem niet terug zoals hij nu is. Maar goed de verhoogde pijltoetsen van de MBP modellen 2016-2019 (?) storen me heftiger dan de Touchbar. De Touchbar is vooral nutteloos in zijn huidige vorm. De pijltoetsen echt een productiekiller

bmwmaster
bmwmaster

Wat een onzin, ik heb een touchbar en gebruik hem dagelijks. Ken genoeg mensen die deze mening delen in mijn directe omgeving ook. Vind het er ook wel grappig uit zien, de ‘nieuwe’ modellen zijn identiek aan die van 5 jaar geleden! Wat een ‘innovatie’ kent Apple toch :frowning:

Reageer op artikel:
Nachtmerrie uit Cupertino: maakt de Touch Bar zijn comeback?
Sluiten