Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Mac 22 maart 2022 0reacties

Studio Display maakt Hey Siri beschikbaar op oudere Macs

Hey Siri is natuurlijk een handige functie die je natuurlijk kent van je iPhone, maar is sinds 2018 ook beschikbaar op Macs. Door de Studio Display hebben nu ook oudere computers toegang tot de functie.

Hey Siri helpt je gevraagd en soms ook ongevraagd aan een antwoord op je vragen. Wil je een bepaald nummer afspelen, of weten wat voor weer het wordt. Vraag het Siri en die doet en vertelt alles. Natuurlijk is de spraakassistent van Apple vooral handig op de iPhone, maar hoewel je de functie waarschijnlijk minder gebruikt op je Mac, kan het toch een handige toevoeging zijn.

Hey Siri via Studio Display

Hey Siri is natuurlijk al een tijdje beschikbaar op de Macs. Apple introduceerde de functie voor het 2018 op de MacBook Pro.  Voor de iMac was het zelfs later een toevoeging. De desktop had pas sinds de modellen uit 2020 toegang tot de spraakassistent.

Apple Studio Display
Krachtig ding (Afbeelding: Apple)

Het nieuwe Studio Display zorgt nu dat ook oudere modellen toegang krijgen tot Hey Siri. Tenminste, als een Mac het scherm volledig ondersteunt en als deze draait op macOS Monterey 12.3 of een nieuwere versie van het besturingssysteem.

De Studio Display maakt Hey Siri mogelijk op computers omdat er onder de motorkap een A13 Bionic Chip zit. Naast de ondersteuning van Siri zorgt deze ook voor het mogelijk maken van Spatial Audio en de speciale Center Stage functie voor de camera. Met die laatste feature blijf je altijd in het midden van het beeld, ondanks dat je beweegt.

Mac Studio: imposante krachtpatser voldoet aan alle verwachtingen

Op deze modellen is het mogelijk

Zoals eerder gezegd wordt Hey Siri alleen mogelijk bij Macs die op macOS 12.3 of later draaien en het scherm ondersteunen. Dat zijn de volgende modellen:

  • Mac Studio
  • 14-inch MacBook Pro geïntroduceerd in 2021
  • 16-inch MacBook Pro geïntroduceerd in 2019 en later
  • 13-inch MacBook Pro geïntroduceerd in 2016 en later
  • 15-inch MacBook Pro geïntroduceerd in 2016 en later
  • MacBook Air geïntroduceerd in 2018 en later
  • iMac geïntroduceerd in 2017 en later
  • iMac Pro
  • Mac mini geïntroduceerd in 2018 en later
  • Mac Pro geïntroduceerd in 2019

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Studio Display maakt Hey Siri beschikbaar op oudere Macs
Sluiten