Mark Hofman
Mark Hofman Tech 28 maart 2022 8reacties

Samsung kent geen schaamte: nieuwe M8-serie is directe iMac-kopie

Beter goed gejat dan slecht bedacht: het spreekwoord kan bijna niet beter toegepast worden dan bij de nieuwe Smart Monitor M8-serie van Samsung. Het Zuid-Koreaanse bedrijf brengt hiermee een beeldscherm op de markt dat wel heel erg op de huidige iMac van Apple lijkt.

Gewapend met de kleuren Warm White, Sunset Pink, Daylight Blue en Spring Green verschijnt het nieuwe beeldscherm op de Nederlandse markt. Wat heeft hij te bieden?

Samsung introduceert Smart Monitor M8-serie

Samsung richt zich met de Smart Monitor M8-serie op de thuiswerkers onder ons. Het beeldscherm is voorzien van een geïntegreerde Smart Hub en Workspace-interface. Hiermee maak je niet alleen snel verbinding met alle slimme IT-apparaten in huis, maar heb je ook toegang tot alle toepassingen die je nodig hebt om snel en gemakkelijk op één scherm te werken.

Het bijzondere aan dit beeldscherm is dat hij volledig draadloos te verbinden is met je computer. Bijzonder makkelijk op het moment dat je bijvoorbeeld twee beeldschermen tegelijkertijd aan je computer wilt hangen of een zo minimalistisch mogelijk uiterlijk wilt creëren.

De Samsung Smart Monitor M8 biedt ondersteuning voor Samsung DeX, Apple AirPlay 2 en Microsoft 365 cloudservice. Adviesprijs: €799.

Samsung Smart Monitor M8 iMac
(Afbeelding: Samsung)

Gewapend met de SlimFit Cam

De M8-serie wordt geleverd met een SlimFit Cam. Dit is een kleine camera die je, door middel van een magneet, aan de bovenkant van de monitor kunt bevestigen. Net als bij het scherm zelf maakt Samsung het mogelijk om deze accessoire draadloos te verbinden met je computer.

Via de SlimFit Cam wordt de kwaliteit van je videogesprekken omhoog getild. De camera beschikt over een zoomfunctie, gezichtsherkenning en een Far Field Voice-microfoon. Dankzij die laatste toevoeging is het ook mogelijk om slimme assistenten als Samsung Bixby en Amazon Alexa te gebruiken.

Samsung lanceert directe iMac-kopie

De Samsung Smart Monitor M8 is een ontzettend slim beeldscherm die de consument, misschien nog wel meer dan de 24-inch iMac, van veel gemakken voorziet. Al kunnen we er niet omheen draaien dat we te maken hebben met een ontwerp dat direct afkomstig is van het apparaat van Apple.

[REVIEW] M1 iMac: deze iMac is krachtiger, strakker en een lust voor het oog

Laten we het zo zeggen: het is duidelijk waar Samsung zijn inspiratie vandaan heeft gehaald. Mensen die het ontwerp van de 24-inch iMac bijzonder mooi vinden, maar geen geld uit willen geven aan een hele iMac. Tja, die zitten hartstikke goed met dit beeldscherm van €799. Maar de creativiteitsprijs zal het zeker niet winnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 8

diMay
diMay

Typisch Oosters.

Blijkbaar zit naäpen en kopiëren ingebakken in die cultuur.
Ze zijn zo opgevoed, en zien dus ook niet dat dat niet kan.

DokterBibber
DokterBibber

Het kan wel dat zie je toch…

dna75
dna75

Fijn dat Samsung laat zien dat je zoiets kan maken voor veel minder geld. En nee, deze heeft geen 6 speakers… maar dat hoeft voor mij ook helemaal niet. Ik wil gewoon een mooie monitor en deze is dan ook nog 32inch. Ik ben een enorme Apple liefhebber, maar de prijs van de nieuwe monitor vind ik toch redelijk absurd. Ik werk nu op een LG (wat ook prima is) en zie me ook wel werken op deze 32 inch monitor. Prachtig.

Night
Night

Ik bekijk het toch vanuit een andere hoek. Er zijn diverse harddisk makers, die de iMac look in het verleden hebben overgenomen. Dat was dan niet van ‘Beter goed gejat dan slecht gemaakt’, maar een aanvulling van je Apple spullen in eenzelfde stijl.

Zo zie ik die displays van Samsung ook. Je kan nu dus een display in Apple look aanschaffen, die via Airplay2 prima te verbinden is met bv. een macBook (Pro/Air), maar ook met een mac mini.

En hij zal vast ook prima staan naast zo’n nieuwe M1 iMac. Een mooie aanvulling dus, speciaal voor Macgebruikers :wink:

Goderikus
Goderikus

Welja we kunnen wel weer “Ach en Wee” gaan roepen, of “Thermonucleair War” en dat soort termen uit ‘t Steve tijdperk, maar dat is toch inmiddels een beetje gedateerd.
Apple probeert niet eens met Samsung te concurreren als het om geavanceerde (iphone-) displays of schermen gaat, maar laat die dingen gewoon door Samsung maken met Samsung technologie, maar dan volgens een Apple ontwerp.
Dus feitelijk zijn het gewoon partners die samenwerken in een soort duopolie. Dan kan Samsung een keer gaan denken van “He, dit kunnen wij ook” en daar kan je dan verschrikkelijk boos worden, maar het gaat uiteindelijk toch om een markt van commodities (zij het dat Apple er in slaagt om jou te doen geloven dat dat niet zo is en het allemaal heel speciaal is, door het allemaal extreem duur te maken)
Alleen dat is het dus gewoon niet meer…

Dokter_Apple
Dokter_Apple

Wat is hier “iMac” aan? Dit is een ontzettend breed inzetbaar scherm met een aantal slimmigheden waar Apple nog iets van kan leren, een prijs die begerenswaardig is en een Design-taal die goed past bij ZOWEL Apple’s design-taal als Microsoft’s Surface design-taal.

En dit is een SCHERM, wat daarmee dus prima past bij bijvoorbeeld een mooie Mac Mini. Wees blij dat er iets komt wat een beetje aansluit op de design-taal … Of wil je soms enkel zulke ouderwets design van schermen aan je Apple kunnen hangen?

Dus … Wat was ook alweer het probleem?

Daarnaast vind ik een ding bijzonder gaaf. Dat ze nu in hun eigen schermen een volwaardige Samsung DEX ondersteuning bieden. Hiermee heb je namelijk een DESKTOP omgeving onder handbereik op je mobiele telefoon.

En dat is iets, waar Apple al jaren op achterloopt. Een iPhone of iPad bieden geen volwaardige desktop vervanging op de manier hoe DEX dat doet. En dat is absurd, want Apple iOS heeft een grotere potentie om dat uitstekend te kunnen.

Even ter herinnering, design-taal Microsoft:

Apple’s design-taal:

Samsung Dex:

Wat is Samsung DEX

Goderikus
Goderikus

Goed verwoord. De sheepies zullen wel een avondje huilend op de bank liggen, maar DEX is gewoon een ding aan het worden.
En wat  daar tegenoverstelt is het (tenenkrommende) verhaal van Phil Schiller en :man_health_worker: Cook dat je point en touch niet zou kunnen combineren, alleen maar om iedereen zowel een iPad als een Mac te verkopen.

Mijn jarenlange hoop dat er een keer een streep door deze leugen gezet wordt, heb ik eigenlijk al opgegeven. Ze laten het gewoon zo (en wentelen zich in genoegzaamheid…)

ahenket
ahenket

Ik merk dat ik alleen blijf hangen op dat commodore64 toetsenbord in het plaatje. Een knap beeldscherm voor redelijke prijs met goede features, die in stijl past bij mijn MacBook Pro kan ik niet tegen zijn. Daarom heb ik ook LaCie Porsche schijven.

Reageer op artikel:
Samsung kent geen schaamte: nieuwe M8-serie is directe iMac-kopie
Sluiten