Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Digital 7 maart 2022 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Nintendo Switch-app voor de iPhone eindelijk onder handen genomen

De Nintendo Switch-app voor iOS is eindelijk geüpdatet. Hierdoor kun je veel meer met je iPhone in combinatie met je spelcomputer.

De Nintendo Switch-app voor iOS is er natuurlijk al jaren. Toch vindt de Japanse spelcomputerfabrikant het juist nu tijd voor vernieuwing. Het heeft de applicatie flink onder handen genomen waardoor het er moderner uitziet en je hebt eindelijk meer functies.

Een vernieuwde app voor de Nintendo Switch

De Japanners doen dit een paar dagen na het vijfjarig jubileum van de spelcomputer. Je zou het niet zeggen, maar de Nintendo Switch is al vijf jaar op de markt. In de beginjaren voor de app was deze vooral bedoeld voor het ondersteunen van voice-chats voor bepaalde games die dat ondersteunden. Nu kun je er echter wat meer mee.

Shiny’s vangen in Pokémon Legends: Arceus? Deze glitch helpt je op weg

De Nintendo Switch-app heeft een aantal nieuwe functies. Op het scherm kun je onder andere zien of je vrienden online zijn, welke games speciale gemegebonden diensten hebben en natuurlijk de voice chat. Wel heb je voor die gamegebonden diensten een Online-abonnement nodig. In de instellingen kun je wat meer uitleg erover krijgen. Ook krijgt jouw vriendencode een makkelijkere plaats. Zo kun je deze makkelijker delen met andere spelers.

Dock brengt extra’s (Afbeelding: Nintendo)

Toch wat tegenvallend

Hoewel de Nintendo Switch-app in een nieuw jasje is gestoken, had er toch nog veel meer uitgehaald kunnen worden. Als je het vergelijkt met de app van PlayStation of Xbox valt het zelfs wat tegen. De concurrenten van Nintendo bieden veel meer services via hun apps. Zo kun je bij de PS-app zien wat je recent hebt gespeeld, vind je het laatste nieuws, jouw trophies en kun je zelfs games digitaal kopen.

Heb je een Nintendo Switch, dan kun je naast de app dit jaar nog veel meer verwachten. Zo staan flink wat nieuwe games gepland. Ook is recent natuurlijk de nieuwe Pokémon-game uitgekomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nintendo Switch-app voor de iPhone eindelijk onder handen genomen
Sluiten