Jelle van Es
Jelle van Es iOS 28 maart 2022 2reacties

Hoera: WhatsApp krijgt eindelijk ondersteuning voor iOS 15

Als je hebt over berichtenapps, dan is het min of meer een must om WhatsApp op je iPhone te hebben. Bijna iedereen gebruikt het. Maar dat betekent niet dat de ontwikkelaar goed bezig is.

Zo heeft WhatsApp een half jaar nadat iOS 15 is uitgebracht nog geen ondersteuning voor het nieuwe systeem. En dat is toch wel een beetje pijnlijk. Maar er is goed nieuws in aantocht: ze lijken eindelijk wakker te zijn bij het bedrijf.

WhatsApp krijgt iOS 15-ondersteuning

Nee, je hoeft je iPhone er nog niet bij te pakken en de nieuwe update voor WhatsApp te downloaden. Maar de kans is groot dat je dat binnenkort kan gaan doen en de app gebruikmaakt van de mogelijkheden die iOS 15 biedt. Dat blijkt namelijk uit een beta-update, die is opgepakt door WABetaInfo. De app had al wel bepaalde elementen van het nieuwe besturingssysteem. Denk daarbij aan de mogelijkheid om profiel foto’s te zien in notificaties. Maar een volledige ondersteuning was er niet.

WhatsApp
De applicatie (Afbeelding: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)

In de beta-update van WhatsApp zijn diverse functies van iOS 15 op een normale manier verwerkt. Zo is de balk onderin nu helemaal zwart wanneer je gebruik maakt van een dark-modus. In de huidige situatie is die onderste balk ietwat grijs, waardoor het niet helemaal lekker in elkaar overgaat. Daarnaast zou je voortaan bij alle gebruikers een foto zien wanneer je een notificatie krijgt. Dat is op dit moment enkel nog bij een paar personen.

Verdere verbeteringen

Daarnaast zou de nieuwe versie van WhatsApp naast de iOS 15-ondersteuning diverse bugs weghalen en de belofte doen dat er in de toekomst meer functies komen die goed werken met het huidige iOS-systeem. Het is alleen nog wel even de vraag wanneer dat precies gaat komen. Soms gaat het heel snel van de beta naar de uiteindelijke release, terwijl het in andere gevallen een kwestie van weken is.

WhatsApp maakt je gesprekken veiliger dan ooit tevoren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 2

csteelooper
csteelooper

Wat ik zelf irritant vind speelt vooral op de Watch. Als iemand je een bericht met een foto stuurt, dan is het voorbeeld van deze foto om de een of andere reden héél wazig. WhatsApp is de énige app waarbij dit zo is, en mij ontgaat volledig waaróm dit zo is. Het hoeft in ieder geval al lang niet meer: je kunt ook gewoon een uitsnede van de foto maken die níet wazig is, en dat kan nog zonder tussenkomst van mensenhanden ook. Of je pleurt gewoon de hele foto in de Watch-notificatie, net zoals dat nu op de telefoon ook gebeurt. Waarom is dat, vooral voor WhatsApp, nog zo moeilijk? Telegram, Signal en zelfs Facebook Messenger (nota bene eveneens Meta) doen het veel beter: die lateb de foto in ieder geval herkenbaar zien… Ik zou alleen al heel blij worden als men dát eens zou aanpakken. Vooralsnog lijkt het helaas wishful thinking.

Goderikus
Goderikus

De lamzakken van Meta zijn nu alleen een half jaar overwerkt omdat ze een of ander zwart darkmode balkje hebben geconstrueerd.
Ik zou zeggen: sterkte ermee, Zucky…

Reageer op artikel:
Hoera: WhatsApp krijgt eindelijk ondersteuning voor iOS 15
Sluiten