Mark Hofman
Mark Hofman Apple Inc. 2 maart 2022 3reacties
Leestijd: 2 minuten

Het eerste Apple-event van 2022 is officieel een feit

Het eerste Apple-evenement van 2022 is officieel een feit. Het Amerikaanse bedrijf heeft de uitnodigingen voor het evenement, dat wederom volledig online te volgen is, er zojuist uitgestuurd.

De geruchten gingen al enige tijd rond, maar vandaag wordt het bevestigd. Het eerste Apple-event van 2022 vindt plaats op 8 maart.

Eerste Apple-event van 2022 op 8 maart

‘Peek Performance’: dat is de naam dat het evenement op 8 maart 2022 draagt. Net als bij de voorgaande evenementen wordt ook deze editie er eentje die vanuit Apple Park wordt uitgezonden. Volledig digitaal, dus. Ook het tijdstip voor het evenement blijft onveranderd. Je kunt op 8 maart dus vanaf 19:00 uur Nederlandse tijd meegenieten met alles wat Apple aan gaat kondigen.

Naast de aankondiging van het evenement, de datum en het tijdstip laat Apple logischerwijs verder niet los. We zullen dus tot aanstaande dinsdag moeten wachten om te weten wat het bedrijf voor ons in petto heeft.

iPhone SE (2022) en nieuwe iPad Air

Dat wil overigens niet zeggen dat we geen verwachtingen hebben. In de afgelopen tijd hebben betrouwbare bronnen, waaronder analist Ming-Chi Kuo en Bloomberg-journalist Mark Gurman, al verschillende informatie naar buiten gebracht. Zo weten we inmiddels dat we rekening kunnen houden met een nieuwe iPhone SE én een vernieuwde iPad Air.

Dankzij geruchten ontstond het idee dat Apple voor de iPhone SE (2022) aan de haal zou gaan met het ontwerp van de XR. Ming-Chi Kuo laat echter weten dat dit niet het geval is en dat consumenten wederom het ontwerp van de iPhone 7 voorgeschoteld krijgen. Wel krijgt de smartphone naar verluidt een snellere chip, een beter camerasysteem en 5G-ondersteuning.

De vernieuwde iPad Air krijgt een paar kleine tweaks, waaronder een 5G-model en een snellere CPU. Beide apparaten worden voorzien van iOS 15.4 (iPadOS 15.4). Het besturingssysteem is op dit moment in beta en zal binnenkort dus het daglicht kunnen zien.

iOS 15.4: alle features en verbeteringen die naar je iPhone komen

Benieuwd wat we tot nu toe weten over de nieuwe update van Apple? Lees dan ook zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 3

wakkerplat
wakkerplat

Hallo One More Thing

Ik heb website gezien waar aanzienlijk meer nieuws opstaat.

Succes met lezen

Wakkerplat

KR1275
KR1275

Er is geen nieuws Wakkerplat. Alleen de datum is nieuws. De rest is alleen maar giswerk.

Ik verwacht een iPhone SE, Mac mini M1 Pro/Max en iMac 27 inch met M1 Pro/Max. De M2 verwacht ik niet voor het einde van het jaar.

csteelooper
csteelooper

Ik kan het vanavond niet live zien al had ik het graag. Jon Posser heeft laatst wel een video uitgebracht met wat hij verwacht, en één ding daarin was wel interessant: de “Mac Studio”; een computer met een formfactor tussen de Mac Mini en de G4 Cube, die zou zijn uitgerust met een M1 Pro (disclaimer: als de nam van de CPU niet klopt is dat míjn fout, niet die van Posser. Het is al even geleden dat ik de video zag). Ben benieuwd, maar voor mij wordt e.e.a. dus pas morgen duidelijk.

Reageer op artikel:
Het eerste Apple-event van 2022 is officieel een feit
Sluiten