Wesley Akkerman
Wesley Akkerman iOS 21 februari 2022 19reacties

Trump’s ‘Truth Social’ verschijnt vandaag in de Apple App Store

Aangezien Donald Trump niet meer welkom is op Facebook en Twitter, begint de ex-president van de Verenigde Staten z’n eigen sociale medium. Het nieuwe medium, dat uiteraard Truth Social genoemd wordt, lanceert tijdens de Presidents Day-feestdag in de VS. Een testversie was al enkele dagen in handen van testers.

Presidents Day vindt plaats op maandag 21 februari – vandaag dus. Dat nieuws bevestigt de chief product officer van het platform, iemand die bekendstaat onder de naam Billy B., tegenover Reuters. Een simpele check in de App Store bevestigt het nieuws eveneens: de app is vanaf nu te downloaden voor Amerikaanse gebruikers.

Eigen sociale netwerk van Trump

Billy B. beantwoordde enkele vragen over het platform die afkomstig waren van de testers. Die hadden sinds vorige week al toegang tot Truth Social. Uit één van de antwoorden is op te maken dat de app lijkt op Twitter. Maar helaas pindakaas, ook in deze applicatie is het niet mogelijk de waarheid aan te passen na het plaatsen.

Donald Trump 5G Amerika Apple FBI
Donald Trump (Afbeelding: AFP / Mandel Ngan)

Veel gebruikers op Twitter willen al heel lang de optie hebben een tweet aan te passen na publicatie. Bijvoorbeeld om een spelfout aan te passen of ergens meer duidelijkheid over te geven. Maar dat laat Twitter hen niet doen, omdat je dan achteraf een geretweete tweet kunt aanpassen en iemand daarmee in de problemen kan komen.

Berichten in privé naar elkaar sturen

Daarnaast laat Billy B. weten dat het in de toekomst mogelijk wordt elkaar privé berichten te versturen via Truth Social. De app wordt gesteund door Trump Media and Technology Group (TMTG). Devin Nunes, voormalig Republikeins lid van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten, leidt het project van Trump.

Via de app krijgt Donald Trump wederom een manier om zijn volgers toe te spreken. Of hier echter een markt voor is, dat valt nog te bezien. Daarnaast is het nog maar de vraag hoe lang de app in de App Store mag staan. Soortgelijke apps, zoals Gettr en Parler, liepen namelijk steeds tegen problemen aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reuters

Reacties: 19

ronaldbob
ronaldbob

geweldig!! De enige hoop nog op een vrije en eerlijke wereld verlost van dat linkse gedrocht.

nlmarco
nlmarco

Wartaal.
Je held ziet sinds een paar dagen een groot aantal problemen op zich en zijn kids afkomen. Een van de meest sprekende is wel dat zijn accountant hun handen van hem afhalen. Verklarend dat verklaringen over zijn ‘rijkdom’ in de afgelopen tien jaar niet langer vertrouwd moeten worden. Macers zei tevens volledig mee te werken met het OM in NY. En dan presteert je held ook nog om een verklaring de wereld in te sturen waarin hij feitelijk zijn corrupt handelen erkent. Wat het OM helemaal niet erg vond. Zij vinden het uniek. Zijn advocaten vermoedelijk ook want zijn verklaringen gaan recht tegen hun strategie in.

On topic: Trust ? Echt ? Bijna lachwekkend. Gedoemd tot mislukken. Een beetje software op een server zetten is 1 ding. Hij heeft wel iets meer nodig. Als het een promo voor zijn leugens moet worden dan loopt hij uiteindelijk tegen de voorwaarden van Google en Apple aan. En dat is nog het kleinste probleem voor Donny’s Trust.

ronaldbob
ronaldbob

vertrouw op de linkse helden, de Democraten en het geweldige Europa. Zie hoe hun geweldige optreden is tegen de opvolger van Stalin.

sedikit
sedikit

Moet er per se aandacht worden besteed aan deze flapdrol? De naam alleen al, Truth Social, van deze aartsleugenaar en volksverlakker is een aanfluiting. En @ronaldbob, ik neem aan dat je reacties ironisch bedoeld zijn. En als je het meent, dan haal je het begeerde zelfgemaakte imago van de applegebruiker (eigen onderzoek!), als “bovengemiddeld intelligent”, behoorlijk onderuit. Ik zag toevallig vanmiddag een uitzending van de nieuwe omroep(probeer dat eens in Rusland) “Ongehoord Nederland” met de complotdenkers Karskens en FvD’s Pepijn van Houwelingen, die de Okraïne-crisis (natuurlijk!) wisten om te draaien: Niet Poetin was de oorzaak, maar het Westen. Dus @ronaldbob, ik zou zeggen: sluit je aan!

ronaldbob
ronaldbob

ik sluit mij zeker niet aan. Jij bent een volger van de linkse meuk met hun geweldige oplossingen. De naïviteit ten top. Loop maar lekker achter D66 de onzaligheid ten top aan. Kaag een TOPPER zit perfect op de post financiën. Ongehoord nieuws heb ik gezien en ben het niet eens met hun oekraïne verhaal. Het gaat hier over Europa en de heerser Stalin en de huidige leermeester Putin, geheel on democratisch gekozen nee zijn eigen regels geschreven. Vertelde gisteren met vertrokken bek zijn kant van het onware verhaal. Je ziet in de EU telkens de oostelijke lidstaten aangeven dat zij volkomen terecht niet meer onder het juk van Rusland wensen te komen.

sedikit
sedikit

Waar komt die ouderwetse haat tegen links toch vandaan? Eventjes: de termen “links” en “rechts” zijn al lang achterhaald hoor!. Eveneens de riedel, die je ook vaak leest in reacties op geenstijl.nl, dat iemand die tegen deze populistische onzin is, meteen getypeerd wordt als D’66’er? Héél merkwaardig…Wat zit de wereld toch eenvoudig inelkaar niet?

diMay
diMay

Is dit een politiek forum ?

Is begrijpbare taal gehéél uit de mode ?

Staat het begrip ‘hoffelijkheid’ nog in de Van Dale ?

sedikit
sedikit

@diMay, Je hebt gelijk: ik kap ermee, het heeft sowieso geen zin, op het gevaar af als arrogant te worden neergezet door mijn “geachte opponent(en)”. Ter vergoelijking: als een OMT nieuwsbericht over Trump begint, kun je dit verwachten.

diMay
diMay

Dag Sed ,

Het is/was ook niet zeer duidelijk wat je standpunt is.
Dat maakt u wat onbegrijpbaar.

sedikit
sedikit

@diMay, ik begrijp echt niet wat je onduidelijk vindt aan mijn tekst. Het spijt me: ik ben duidelijk zat. Of moet ik gewoon zeggen 1+1=2 , en niet 3,4 of wat dan ook.
Voor de duidelijkheid: dit gaat niet over politiek , maar over (goed) lezen. :slightly_smiling_face:

diMay
diMay

Laat maar . . .

Night
Night

Ik vind het gezien vanuit het oogpunt van de App Store regels onbegrijpelijk dat de app überhaupt wordt toegelaten. Als ik het hele verhaal goed begrijp zal dit platform geen censuurmogelijkheden kennen, bv. bij ‘fake news’. Om die reden werd eerder al de app Parler uit de App Store verwijderd.

Is Apple de weg kwijt met hun app controles of zo? Onlangs bleken er nog fake apps opgedoken te zijn die gebruikers exorbitant hoge bedragen aftroggelden. Niet door toedoen van de App Store medewerkers, maar door de eigenaar van de originele app.

Op deze manier begint het langzamerhand niet meer uit te maken of iOS een walled garden is of dat Apple de zaak van de US overheid open moet gooien. Mensen met een iPhone kiezen er toch bewust voor, voor dat stukje extra veiligheid?

nlmarco
nlmarco

Wat moet dat overzichtelijk voelen om zo makkelijk lukraak je wereldbeeld te verdelen tussen links en rechts. Je kunt dan zo lekker zwelgen in je overzichtelijk gelijk.

Het is bijna jaloersmakend. Gelukkig ben ik niet jaloers aangelegd. Het laat me vrij koud wat jij vindt. Je hebt je even lekker als onbekende aan andere onbekenden stoer laten weten dat JIJ lekker een rechtse rakker bent. :tophat:.

ronaldbob
ronaldbob

Marco dank voor je duiding. Donald komt terug.

sedikit
sedikit

ronaldbob, fantastisch voor je! Misschien dat je ook eens geïnterviewd zou kunnen worden door de communist Jordan Klepper in de marxistische The Daily Show van de trotskist (“dat zoeken we op”) Trevor Noah. Moet je wel gevoel voor zelfspot hebben, en daar heb ik een Trumpist enz. nog nooit op weten te betrappen:

enz.enz (onuitputtelijk!)

nlmarco
nlmarco

Dat doe ik met plezier. Wat betreft je loze mededeling dat Donny terug komt, whatever. Je inhoudelijkheid wekt bij mij de indruk dat Donny zelf nog net iets meer een besef heeft van de problemen waarin de man zich bevindt.

Wel bijzonder om iemand als held te zien die de verdediging van zijn eigen advocaten onderuit haalt, en als klapstuk leek hij van de week niet eens te beseffen dat hij feitelijk toegeeft de boel te hebben opgelicht. Wat een held he.
Maar hey… geeft niet hoor. Je mag uiteindelijk zelf je helden kiezen.Je mag zelf kiezen wat je wilt verdraaien om voor je zelf je wereldbeeld in tact te houden. Als dat jou ‘het mannetje’ doet voelen dan moet je dat gewoon doen.

Vanavond maar lekker onder de wol en Donny’s tellen, zodat je nog even fijn kunt dromen.

ronaldbob
ronaldbob

och Marco… een politicus die doet wat hij zegt. De vooringenomen massa eens fris opschudden en zeker in het sociale walhalla nederland en zeker de EU. Welterusten

nlmarco
nlmarco

Ja slaap maar lekker jongen. Naïviteit is beter voor jou gemoedsrust. Dat je de echte wereld niet helemaal bevat probeer ik niet tegen je te houden.

Dit forum is nou ook niet bepaald de ideale plek om jou te helpen een beetje meer besef van de realiteit te krijgen. Als je instaat bent om met wat redelijk tekst begrip wat boeken te lezen dan moet je je misschien eens wat boeken lezen. Begin met de Europese geschiedenis vanaf pak’m beet de middeleeuwen, een paar titels over de 18e, 19e en 20e eeuw. Pas dan denk ik dat je mogelijk toe bent om iets te lezen over de EU. Je mag mij daarna een pm sturen en vertellen of je blij bent met de kennis die je hebt opgedaan.

Ik wens je veel succes en hoop dat ik je ooit mag feliciteren met het feit dat je meer besef van de echte wereld hebt dan een zekere voormalige Amerikaanse president.

sedikit
sedikit

@ronaldbob, wordt het niet eens tijd om behalve de overbekende kreten te slagen, om eens te inhoudelijk te reageren op wat anderen te berde brengen?
-wat vind je van die voorbeelden van Jordan Klepper??? Het gaat over je geloofsgenoten @ronaldbob!
-leg eens uit wat je held Trump dan gedaan heeft met “hij doet wat hij zegt”.
-verder even lezen hoe jouw held over Poetin spreekt:

Over “welterusten” gesproken. Weet je wat? Ik heb geen zin meer om op die onzin van jou te reageren. Sudder maar lekker verder me je vastgeroeste vooroordelen.

Reageer op artikel:
Trump’s ‘Truth Social’ verschijnt vandaag in de Apple App Store
Sluiten