Mark Hofman
Mark Hofman Tech 10 februari 2022 6reacties
Leestijd: 2 minuten

Tesla topman haalt uit naar Apple: ‘niets meer om naar uit te kijken’

Tesla heeft er altijd al een handje van gehad, maar haalt de laatste tijd steeds vaker uit naar concurrenten. Zo begint Chief of Design Franz von Holzhausen alvast met modder te gooien richting Apple, dat zelf ook werkt aan een elektrische auto.

In een aflevering van Spike’s Car Radio, een populaire podcast gemaakt door Spike Feresten, haalt de Tesla topman uit naar Apple. Is zijn kritiek misplaatst of heeft hij eigenlijk wel een punt?

Tesla topman haalt uit naar Apple

Franz von Holzhausen, Chief of Design bij Tesla, heeft weinig lovende woorden over Apple. In een aflevering van Spike’s Car Radio uit hij voornamelijk kritiek op het gebrek aan creativiteit van het Amerikaanse bedrijf. Iets waar we ons, ondanks dat we dit soort acties niet toejuichen, toch wel een beetje in kunnen vinden.

“De trieste kant van Apple-producten vandaag de dag is dat er niet echt iets is om naar uit te kijken. Het voelt een beetje als een herhaling van hetzelfde met hier en daar een kleine aanpassing.”

Als iemand die zich dagelijks bezighoudt met het ontwerpen van producten, is het voor Franz von Holzhausen lastig om gemotiveerd te raken door Apple. “Op het gebied van inspiratie is het erg lastig om gemotiveerd te raken van datgeen wat Apple vandaag de dag doet.”

Het is wel grappig dat mensen die Von Holzhausen langer volgen weten dat de Tesla topman een Apple Watch draagt en over een iPhone beschikt. Al doet hij dat naar eigen zeggen “alleen voor fitness-doeleinden”.

Apple Car
Een concept van de Apple Car. (Afbeelding: Apple Insider)

Heeft von Holzhausen een punt?

Het is lastig te ontkennen dat Franz von Holzhausen hier een punt heeft. Er is al jaren kritiek op Apple en het gebrek aan creativiteit bij het bedrijf. Dit wordt door veel consumenten al snel gelinkt aan de komst van Tim Cook, die het stokje van Steve Jobs overnam. Ook op deze website lezen we vaak reacties van mensen die niet meer warmdraaien voor de nieuwe producten van Apple.

Waar de Tesla topman dus zeker een punt heeft, richt hij zich in de podcast voornamelijk op de iPhone. Hij vergeet daarbij bijvoorbeeld credits te geven aan de Apple AirPods en de Apple Watch. Daarbij is de hele reden dat hij het überhaupt over het bedrijf van Tim Cook heeft natuurlijk het feit dat het met de Apple Car komt. Een elektrische auto die zomaar eens de concurrentie kan gaan zoeken met Tesla.

CarPlay in je Tesla: slimme ontwikkelaar maakt het gewoon mogelijk!

En valt het aansnijden van een nieuwe markt dan niet onder het kopje innovatief en creatief?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 6

ahenket
ahenket

Een auto maken is al lastig. Een zelfrijdende auto maken nog lastiger. Overstappen naar een nieuwe chip is lastig. Iets nieuws bedenken op iets dat eigenlijk wel uitontwikkeld is, is nog lastiger.
Maar al met al zit ik niet altijd op superinnovatief te wachten maar ook soms op betere versies van wat er al is. Time machine bijvoorbeeld: traag als dikke &@€”. Default folder in de Finder. Keychain die werkt met terminal voor ssh. Simpele unhide voor de Bibliotheek-map. Snellere usb-toegang zoals in Windows. Accurate vrije schijfruimte-indicatie. Dat soort dingen. Doe dan een keer rustig aan met die verrückte emoji’s

Night
Night

⌘ ⇧ L (met de L van Library)

ahenket
ahenket

⌘ ⇧ L deed bij mij niks. Ik kende alleen Option + Ga > Bibliotheek, maar ik heb die combinatie net in de Systeemvoorkeuren toegevoegd bij toetsenbordcombinaties en dan werkt hij wel. Handig. Neem aan dat je dat bedoelde.

pjotr
pjotr

En een photo bibliotheek waar ik mijn foto’s kan terugvinden, ook zonder gebruik te maken van “iPhoto’s”. Doe eens innovatief dat retro soms beter is.
Stop ook eens met het “verbeteren” van de interface bij elke systeem update.

steve-b
steve-b

waarom zijn native apps zelfs verschillend van iOS tov mac os.

contacten…

  • je kan in iOS heel veel info toevoegen die je op je mac niet kan.
  • dit zou DE sleutel moeten zijn om al onze communicatie devices van de juiste info te voorzien.

contacten? laat daar eens de Ai en machine learning zijn ding doen.
stel eens in wie je moeder, je vader, … zijn. … opslaan, ga naar hun naam in u contacten lijst en daar zie je geen kinderen vermeld staan

steve-b
steve-b

maps is even dom als alle andere gps systemen.

stel je iPhone in op Nederlands. dan spreekt maps ook nederlands. maar kom je in het buitenland dan moet hij toch de namen van de straten, dorpen,… correct uitspreken.
test maar eens in Frankrijk. niemand weet waar je naar toe wil als de gps iets uitspreekt
terwijl de juiste uitspraak wel aanwezig is in de lokale taal.

Ai? machine learning? veel blabla maar niets nuttigs voor de gebruiker

Reageer op artikel:
Tesla topman haalt uit naar Apple: ‘niets meer om naar uit te kijken’
Sluiten