Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 8 februari 2022 2reacties
Leestijd: 2 minuten

Nieuw nummer? Al je Signal-gesprekken gaan eindelijk met je mee!

De berichtendienst Signal is een handige app en prima alternatief op WhatsApp voor mensen die meer waarde hechten aan hun privacy. Echter, de app staat ook een beetje bekend om het feit dat er veel functies ontbreken. Daar komt de laatste tijd beetje bij beetje verandering in. Dat zien we vandaag ook gebeuren, gelukkig.

Signal rolt nu namelijk een nieuwe optie uit waarmee je gemakkelijk je nummer verandert binnen de app — zonder je berichten te verliezen. Voorheen was het zo dat je dan alles kwijtraakte. Al je chats, al je groepen en überhaupt dus al je berichten. Maar aan die periode komt nu dus – gelukkig – een einde.

Signal-update maakt het leven gemakkelijker

Het proces voor het overschakelen naar een nieuw nummer vergt wel wat stappen. Je moet ervoor zorgen dat je berichten van Signal op zowel het oude als het nieuwe nummer kunt ontvangen. Dat betekent dat je dus tijdelijk even twee smartphones nodig hebt met daarin de oude en de nieuwe sim-kaart.

Signal
Zo gepiept (Afbeelding: Signal)

Onder je accountinstellingen zie je dan de optie staan voor het veranderen van je telefoonnummer. Daar moet je beide telefoonnummers invoeren. Vervolgens helpt Signal je door de stappen die in beeld verschijnen. Je krijgt te maken met het gebruikelijke registratieproces, zonder je chats en groepen te verliezen.

En na het veranderen?

Na het veranderen van je telefoonnummer, krijgen contactpersonen op Signal een geautomatiseerd bericht te zien dat je nummer veranderd is. Ook staat er meteen een snelkoppeling in beeld waarmee die contactpersonen jouw nummer kunnen aanpassen in hun telefoonboek. Wel zo handig, en zeer netjes van de app.

Signal als alternatief voor WhatsApp: hoe veilig is de dienst?

Deze optie is dus bedoeld voor de mensen die hun oude telefoon houden, maar wel een nieuw nummer hebben. Mocht je je oude nummer houden en een nieuw telefoon instellen, dan kun je via een gratis tool alle gegevens overzetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 2

whaha
whaha

Heel fijn dat dit nu kan!

Nu heb ik al mijn hele leven hetzelfde telefoonnummer, maar je zou om wat voor reden dan ook van nummer moeten veranderen dan is het wel fijn dat je je gesprekken mee kunt nemen.
Persoonlijk vraag ik me altijd een beetje af wat je met al die oude gesprekken moet…

Ik heb nog geen enkele keer gehad dat ik oude gesprekken van een niet nader te noemen medium miste.
Tegelijkertijd bewaar ik op andere vlakken weer heel veel digitale zaken die ik allang niet meer nodig heb. Op mijn computer en telefoon staan foto’s die ooit een praktisch nut diende en die ik zou kunnen verwijderen, maar dat doe ik ook niet. Dus tsja.

diMay
diMay

Jager-verzamelaar ?

In ieder geval voor een stuk herkenbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nieuw nummer? Al je Signal-gesprekken gaan eindelijk met je mee!
Sluiten