Mark Hofman
Mark Hofman Apple Inc. 26 januari 2022 5reacties

Gekkenhuis in Cupertino: Tim Cook al meer dan een jaar gestalkt

Apple heeft een tijdelijk contactverbod toegewezen gekregen voor een vrouw die Tim Cook stalkt. De vrouw beweert getrouwd te zijn met de CEO, bedreigde hem en kwam zelfs naar zijn huis in Palo Alto.

Het contactverbod wordt uiteraard niet zomaar aangevraagd. Door middel van verschillende documenten wordt duidelijk dat Tim Cook inmiddels al ruim een jaar last heeft van de vrouw.

Tim Cook al een jaar gestalkt

“Onberekenbaar, bedreigend en bizar”, zo beschrijft Apple het gedrag van een 45-jarige vrouw die Tim Cook als sinds eind 2020 lastigvalt. Het begon destijds met meerdere tweets waarin ze de CEO haar bedpartner noemde. Daarbij zou ze hem ook meerdere malen een e-mail hebben gestuurd met foto’s van geweren, kogels en MacBooks.

Afgelopen donderdag vroeg Apple een contactverbod aan en het bedrijf kreeg deze een dag later ook toegewezen. Door die aanvraag wordt de situatie aan het licht gebracht en is te zien waar Tim Cook het afgelopen jaar mee te maken heeft gehad. De vrouw claimt dat hij de vader is van haar tweeling, heeft neppe bedrijven opgezet met Cook als actieve executive en stond zelfs voor zijn huis in Palo Alto.

Dat laatste is misschien nog wel het meest bizarre van allemaal. De vrouw besloot namelijk om naar het huis van de Apple CEO te rijden met de auto. Zelf komst ze uit Virginia, wat ongeveer 4250 kilometer van Californië verwijderd is. Om daar te komen moest de vrouw dus minimaal 39 uur in de auto zitten. Eenmaal aangekomen bij het huis vroeg beveiliging haar te vertrekken, en dat deed ze. Al kwam ze later wel terug, waardoor de lokale politie in moest grijpen.

Apple krijgt contactverbod toegewezen

Dankzij het contactverbod moet de Amerikaanse vrouw minimaal 182 meter bij een Apple werknemer uit de buurt blijven. Ook mag ze geen geweer meer bezitten en is ze verbannen van alle Apple-gerelateerde locaties. Het is haar logischerwijs dus ook verboden in de buurt van het huis van Tim Cook te komen.

Zoals gezegd gaat het om een tijdelijk verbod. Vanaf 29 maart wordt dit verbod opgeheven. De vrouw moet zich dan melden in de rechtbank.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 5

diMay
diMay

182 m ?
Zeker van dat getal ?

Ik meen begrepen te hebben dat het 181,57 m is.

zcase
zcase

182,88 m, als je het per se achter de komma wil hebben. 200 yards.

Goderikus
Goderikus

Een vervelend stalkende vrouw is hinderlijk en noet tegengehouden worden. Vooralsnog is dat een privékwestie en wederom dus niet duidelijk waarom dit vanuit Apple bestreden wordt. Is zij uit op iets zakelijks of een aan Apple-gerelateerde kwestie ? Leg dat dan duidelijk uit.
Nu gaat het weer ruiken naar een PR-zaakje - in de lijn van Cook “de CEO met het humble-imago” - terwijl iedereen kan zien dat hij intussen gewoon de grootste nietsontziende superkapitalist op de planeet is.

diMay
diMay

Beste zCase ,

Zeer bedankt voor je rekenwerk.
Maar 181,57 of 182,88 maakt mij uiteindelijk geen moer uit.

Ik was gewoon cynisch omwille van het absurd
gegeven om op zoiets een exacte maat te willen plakken.

Wat als die dame nu op exact 201 yards onnozel staat te doen ?

Men kan zich soms afvragen wie de grootste gek is.
O ja, had men het niet over een gekkenhuis ?

Goderikus
Goderikus

:man_health_worker: is een van de rijkste mensen op aarde en kan zo ongeveer het halve Amerikaanse leger afhuren voor zijn beveiliging.
Daarbij heeft hij aangegeven dat hij zoveel geld heeft dat hij niet eens zou weten wat ermee te doen, behalve het weg te geven.
Het kan dan toch niet zo moeilijk zijn om je beveiliging te (laten) regelen

Reageer op artikel:
Gekkenhuis in Cupertino: Tim Cook al meer dan een jaar gestalkt
Sluiten