Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apple Inc. 28 januari 2022 6reacties
Leestijd: 2 minuten

Tim Cook ziet potentie Metaverse en zou er zelfs in investeren

De metaverse is een digitale omgeving waarin je kunt vertoeven en bedrijven zijn er dol op. Nu reageert ook Tim Cook op de potentie daarvan. De grote vraag is nu natuurlijk of Apple iets gaat doen met die nieuwe omgeving. Als we de geruchten mogen geloven, dan werkt het bedrijf namelijk aan een eigen AR/VR-bril.

De toekomst ligt in de metaverse. Dat is een boodschap die we de laatste maanden vaker te horen krijgen van veelal Amerikaanse bedrijven. Het bedrijf achter Facebook gelooft er zelfs zo sterk in, dat het z’n naam aanpaste naar Meta. Maar hoe zit dat met andere bedrijven, zoals Apple? Tim Cook laat nu van zich horen.

Tim Cook over de metaverse

Tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers laat Tim Cook weten zeer geïnteresseerd te zijn in deze ontwikkeling. Ook meldt Cook dat het bedrijf al veel doet met augmented reality. “We zijn een bedrijf dat handelt in innovatie”, is een deel van het vage antwoord dat de CEO vaak geeft op vragen over dit onderwerp.

Apple Tim Cook iPhone 13 Pro 14
Cook met de iPhone 13 (Afbeelding: Apple)

Dit keer voegde Cook iets duidelijks aan zijn antwoord toe. Apple ziet namelijk “veel potentie” in de metaverse en zal “investeringen doen” waar het bedrijf dat nodig acht. Uiteraard is het zo dat Apple of Cook hiermee niets officieel bevestigen, maar één ding is in elk geval duidelijk: het bedrijf doet wel iets met de technologie.

En hoe zit het met die headset?

Wanneer Cook vragen ontvangt over dit onderwerp, dan verwijst de baas van Apple heel snel naar augmented reality-apps in de App Store. Die apps gebruik je dan op je iPad of iPhone en nog niet op een headset die al dan niet afkomstig is van de iPhone-maker. Over het bestaan van de headset rept Cook echter geen woord.

Ondanks dat draait de geruchtenmolen wel overuren als het gaat om die AR/VR-headset. Die moet namelijk ergens tussen 2023 en 2025 gaan verschijnen, mits de technologie en de bevoorradingsketen dat toelaten. Het apparaat wordt ook niet goedkoop en gaat naar verluidt meer dan 1.000 dollar kosten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apple

Reacties: 6

Goderikus
Goderikus

Nietszeggende teksten van een nietszeggende man over vage ontwikkelingen. Laat nou eens wat zien Mr Cook, van die ongelofelijke innovaties waar je altijd op doelt. Jobs kon vaag zijn, want je wist dat hij altijd met iets grweldigs kwam. Cook komt behalve wat verplichte upgrades met helemaal niets. Zijn vage insinuaties hebben helemaal niks om het lijf.

Night
Night

Is China is het metaverse al dagelijkse kost. Daar kunnen ze al niet meer zonder.

Denk aan bv. WeChat.

diMay
diMay

Soms zijn dingen heel duidelijk :

Zoals het feit bijvoorbeeld dat Goderikus
niet bepaald een fan van Timothy is.

Goderikus
Goderikus

Nou hij heeft Apple groot gemaakt in letterlijke zin, maar wat kopen wij fans daar nou voor?
Het is gewoon een intens log en suf bedrijf geworden,
De iPhone SE2022 wordt als nieuwe iPhone gelanceerd met nog steeds die eeuwige home knop die al in 2018 als ouderwets gekwalificeerd werd (“Opinie: de iPhone-homeknop is vanaf morgen eindelijk verleden tijd”)
Wat ben je dan voor zeldzame traagpaap

iOS 15.4 Na 4 mnd. eindelijk ProMotion en Universal Control, zou meer dan een half jaar geleden uitkomen, voor een iPhone die in oktober al uit is gekomen.
3 mnd lang voortsukkelen met een Safari bug die iedereens Google gegevens gewoon oplepelt. Bij de grootste privacy voorvechter van de wereld (dat gewoon ligt te meuren naast z’n Bounty program)

enz. enz.

nlmarco
nlmarco

In GODSNAAM !! Apple ga niet met die sujetten in zee. Creëer dan zelf een alternatief. Alles rond Mark de Zuiger stinkt naar ondermijning van van samenlevingen en democratische principes in het algemeen. En dan mag ik alleen maar hopen dat Apple met een alternatief het wat dat betreft beter gaat doen. In elk geval heeft Apple op dat vlak minder de schijn tegen.

Goderikus
Goderikus

Inderdaad, maar laat ze dan een keer met iets komen dat niet weer de zoveelste afgezaagde imitatie bril is.
Die dan ook nog weer of vertraagd of gecanceld wordt.
Het is qua innovatie echt een grote sof aan het worden

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Tim Cook ziet potentie Metaverse en zou er zelfs in investeren
Sluiten