Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 20 januari 2022 2reacties

Strava lost met nieuwe functie groot probleem van hardloper op

Wanneer je vaak buiten hardloopt, dan weet je dat je soms te maken krijgt met hoge nood. En dan? Strava kan je daarbij helpen. Natuurlijk kun je snel even googelen om te kijken of er een openbaar toilet in de buurt is. Maar als je dit vanuit dezelfde app kan regelen die je toch al gebruikt, dan is dat net even wat handiger.

Strava wil hardlopers gaan helpen door “points of interest” toe te voegen aan de app. De interessante punten op de kaart worden allemaal toegevoegd door de community. Zo moet niet alleen hardlopen, maar ook fietsen en gewoon wandelen aantrekkelijker worden. De hotspots kunnen van alles zijn, overigens.

Strava introduceert interessante locaties

Denk dan aan toiletten, maar ook aan waterfonteintjes, fietsenwinkels, café’s, fotospots en meer. Buitensporters krijgen zo een veel beter beeld van hun omgeving. En het kan hen wellicht ook helpen bij het bepalen van een fijn startpunt en het bepalen van een route. Het is dus in meerdere opzichten een interessante toevoeging.

Strava Apple Watch
Strava op de Apple Watch (Afbeelding: Strava)

Iedereen met de app op zijn of haar smartphone kan de points of interest zien staan. En met een abonnement op zak, is het tevens mogelijk een route te bepalen die langs allerlei interessante punten gaat. Je gebruikt hiervoor de Routebuilder-tool op de website. Ook kun je dit via de Maps-tab regelen binnen de applicatie.

Handige functie voor buitensporters

Het gebruik van de interessante punten is dus behoorlijk simpel. De vraag is in hoeverre het handig is tíjdens het sporten. Het is niet altijd lekker om tijdens het rennen of fietsen op je telefoon te moeten kijken. Maar het maakt het plannen van een route wel gemakkelijker. En tijdens een pauze bekijken waar je heen kunt gaan, werkt ook gewoon goed.

Het is bovendien goed om te zien dat aanbieders van dergelijke tools niet stilzitten en meer opties aanbieden. Het gaat dan om opties met betrekking tot hygiëne, navigatie en horeca, maar ook om veiligheid. Soms heb je meer dorst dan water op zak of loop je tegen grenzen aan — en dan is het fijn om te weten waar je even kunt bijtanken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 2

wauters
wauters

Graag ook eens de mogelijkheid om het info-scherm op de watch aan te passen.

Goderikus
Goderikus

He ja, iPhone meezeulen tijdens het hardlopen om te kijken waar je kan lozen

Reageer op artikel:
Strava lost met nieuwe functie groot probleem van hardloper op
Sluiten