Mark Hofman
Mark Hofman Tech 4 januari 2022 7reacties

Samsung verslaat Apple en introduceert volledig draadloos opladen

Ondanks het feit dat Apple het al enige tijd probeert is het Cupertino nog niet gelukt om een volledig draadloze oplaadtechnologie te ontwikkelen. Iets dat Samsung duidelijk wel voor elkaar heeft gekregen. Alleen wordt het anders gebruikt dan je zou verwachten.

Tijdens CES 2022, de grootste technologiebeurs ter wereld, introduceert Samsung een gloednieuwe afstandsbediening. Klinkt misschien niet heel boeiend, maar dat is het wel degelijk.

Samsung introduceert volledig draadloos laden

Ik ben over veel dingen enthousiast geweest in mijn leven, maar een afstandsbediening was daar tot op heden niet een van. De nieuwe oplaadtechnologie van Samsung brengt daar alleen wel verandering in. Het bedrijf toont tijdens CES 2022 de nieuwe Eco Remote. Vorig jaar maakte we voor het eerst kennis met de baanbrekende afstandsbediening, al was het baanbrekende toen nog vrij beperkt te ontdekken. In plaats van AAA-batterijen gebruikte dat model een lithium-ion batterij die op te laden was door middel van zonne-energie. Leuk bedacht, maar niet zo tof als de volgende stap.

Die volgende stap heeft tijdens de Consumer Electronics Show 2022 het daglicht gezien. Samsung heeft de vernieuwde Eco Remote laten zien die gebruikmaakt van een draadloze oplaadtechnologie. Eentje die daadwerkelijk draadloos is en werkt via WiFi-signalen. Deze zijn afkomstig van hedendaagse routers en vereisen dus geen nieuw modem. Iets waardoor Samsung daadwerkelijk de toekomst in handen heeft.

De afstandsbediening. (Afbeelding: Samsung)

Al zijn er natuurlijk nog wel aardig wat stappen die gezet moeten worden. Een afstandsbediening is wat dat betreft een klein apparaat met een beperkte accu. Er zullen dus nog aardig wat stappen gezet moeten worden voordat je smartphones, tablets en laptops via deze manier op kunt laden. Maar laten we eerlijk zijn: het is erg tof om te zien dat we dichter in de buurt komen.

Een blik op de toekomst tijdens CES 2022

Het is de week van de Consumer Electronics Show 2022, beter bekend als de CES 2022. Deze week krijgen we een kijkje achter de schermen bij bedrijven en maken we kennis met de toekomst van de technologie. Samsung laat naast de bovenstaande afstandsbediening, die voornamelijk draait om de draadloze laadtechnologie, nog heel veel meer zien. Zo onthulde het vannacht zijn nieuwe Galaxy S21 Fan Edition smartphone én komt het bedrijf met een nieuwe gaming hub. Hiermee is het mogelijk om spellen te spelen, zonder dat je daar een console bij nodig hebt.

Je Samsung-televisie is binnenkort hét alternatief voor een gameconsole

Meer weten over deze nieuwe televisie? Check dan zeker even het artikel dat ik erover schreef via de bovenstaande link. Op deze pagina vind je meer over CES 2022.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 7

Coffee.and.Cream
Coffee.and.Cream

Och och och… Samsung verslaat Apple. Zo gauw Samsung zijn topmodel telefoons of draadloze koptelefoontje uitbrengt die puur gebruik maken van die technologie, praten we wel verder. Tot die tijd… CLICKBAITTTTTT

MondoGenerator
MondoGenerator

Inderdaad. Dat is zoals die Face-ID op de toestellen die uitkwamen voor de iPhone X. Ze waren eerst, dat is waar. Maar het was helemaal niet veilig en zo goed als onbruikbaar. Vanaf het moment dat ze geen licht was, werkte het al niet meer. Dus wie er eerst is, kan eigenlijk niemand wat schelen. De eerste die het kan implementeren op een bruikbare manier is de innovator.

Alice-in-Cooperland
Alice-in-Cooperland

Ik krijg steeds meer het idee dat deze site een pro-samsung site gaat worden.
Of inderdaad een ordinaire clickbait site

Goderikus
Goderikus

Ach, als je over nieuwse appliances schrijft geeft :man_health_worker: je inderdaad weinig te rapporteren (behalve ‘t nieuwe serietje op AppleTV+) en kom je al snel bij andere merken uit.
Maar joh, geef de redactie lekker de schuld.

Alice-in-Cooperland
Alice-in-Cooperland

Dit is in de eerste plaats- ooit- een Apple site geweest. Schijnt het. Dat er weinig Apple nieuws is, prima; maar ga dan niet van dit soort dingen schrijven.
Dus hier mag inderdaad de redactie zich even achter de oren krabben

Goderikus
Goderikus

Ach, als jij de (macabere) humor niet inziet van een bedrijf dat jaarlijks $90…100 BN aan R&D spendeert om zich dan vervolgens te laten aftroeven door de Koreaanse concurrent, dan is dat jouw probleem

Alice-in-Cooperland
Alice-in-Cooperland

Dus jij denkt dat Samsung geen R&D afdelint heeft? Samsung doet sowieso “research” op basis van geruchten alwaar Apple mee bezig zou zijn. Of ze dan een goed product afleveren is niet relevant (denk aan halfbakken gezichts herkenning, smart watch). Ze waren immers eerder dan Apple, dat ze een slecht product af leveren doet niet ter zake.

Reageer op artikel:
Samsung verslaat Apple en introduceert volledig draadloos opladen
Sluiten