Mark Hofman
Mark Hofman iOS 28 januari 2022 1reactie

Third-party iOS-apps maken binnenkort optimaal gebruik van ProMotion

Dankzij de iPhone 13 hebben ook Apple-fans eindelijk de kans gekregen om een hogere verversingssnelheid op smartphones te ontdekken. Al is de ervaring, dankzij het gebrek aan de juiste ondersteuning voor third-party applicaties, nog niet compleet.

Daar komt wel verandering dankzij iOS 15.4. De eerste ontwikkelaarsbeta van het besturingssysteem is uitgerold en voorziet de iPhone van een ProMotion-upgrade.

Meer ProMotion op je iPhone

Dankzij de komst van de iPhone 13 Pro en Pro Max zijn consumenten met een voorkeur voor Apple ook voorzien van 120Hz beeldschermen. De functionaliteit is al jaren een succes aan de Android-kant van de markt. Het is fijn om te zien dat ook iPhone-gebruikers de feature kunnen waarderen, al hebben ze nog niet de volledige ervaring gekregen. De meeste applicaties van ontwikkelaars buiten Apple werden namelijk voorzien van een limiet. Een limiet die de verversingssnelheid vast zet op 60Hz.

Uiteindelijk liet Apple weten dat het ging om een Core Animation bug en dat dit uiteindelijk opgelost zou worden. iOS 15.4 is, nu ontwikkelaars toegang hebben gekregen tot de eerste betaversie, duidelijk de update die dat zal doen. Apollo-ontwikkelaar Christian Selig laat dat vandaag, door middel van onderstaande tweet, weten.

Door de oplossing moet 120Hz ProMotion op de iPhone 13 Pro en Pro Max constant dezelfde ervaring bieden. De ene animatie moet dus net zo snel zijn als de andere, waardoor jij als consument een nog betere ervaring krijgt dan je nu hebt gekregen.

Meer in iOS 15.4

Met de introductie van de iOS 15.4 betaversie weten we ook waar Apple mee bezig is. De ondersteunde iPhone-modellen worden voorzien van verschillende probleemoplossingen en nieuwe functionaliteiten. Dit wordt een grote.

Naast de verbeterde ProMotion komt Apple met een manier om Face ID te laten werken met een mondkapje, brengt het 112 nieuwe emoji naar je iPhone en wordt er eindelijk gewerkt aan Universal Control. Later vandaag publiceren we een handig overzicht op onze website. We zullen dit artikel bijwerken en doorlinken op het moment dat deze online staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 1

Goderikus
Goderikus

Eindelijk. Alleen de meeste hype rond ProMotion was al weg toen het gewoon bij de meeste apps niet bleek te werken. Dat krijg je als je zo lamlendig met je key features omgaat.

Reageer op artikel:
Third-party iOS-apps maken binnenkort optimaal gebruik van ProMotion
Sluiten