Mark Hofman
Mark Hofman Home 18 januari 2022 0reacties
Leestijd: 3 minuten

Google’s nieuwe White Noise geluid valt niet in de smaak

De Google Assistent heeft een hoop geluiden te bieden, waarmee consumenten bijvoorbeeld lekker tot rust kunnen komen. Eén van de favorieten is White Noise, waardoor het slapen in de nacht voor sommige mensen wat beter gaat. Een goed teken dat het geluid precies goed is zoals hij is.

Eigenlijk moet je daar vervolgens dan niet meer met de vingers aanzitten, maar Google ziet dat anders. Het bedrijf paste vorige week het White Noise geluid aan en daar zijn een aantal consumenten het niet mee eens.

Een nieuw geluid voor de Google Assistent

Het is mogelijk om via de Google Assistent zogeheten Ambient Sounds af te spelen. Wie zijn Google Nest Hub (bijvoorbeeld) in het Nederlands heeft ingesteld kan de geluiden vinden onder Speel Ontspannende Geluiden Af. Via deze weg is het mogelijk om te genieten van dertien verschillende geluiden, waarmee jij heerlijk tot rust komt.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om het geluid van regen, een rivier of een bos af te spelen. Heerlijk voor op de achtergrond als je rustig een boek wilt lezen of wanneer je makkelijker in slaap wilt vallen. Wat dat betreft is de White Noise (witte ruis) functie ideaal.

Afgelopen woensdag doken er berichten op dat het White Noise geluid van de Google Assistent werd aangepast. Later in de week werd dit bevestigd door een wereldwijde uitrol van dat nieuwe geluid. Iets dat niet bij iedereen in de smaak valt.

Google Assistent België
Google Assistent (Afbeelding: Google)

Valt niet in de smaak

Het gevaar van leunen op iets als de Google Assistent brengt wel risico met zich mee. Wanneer jij iedere avond bijvoorbeeld heerlijk in slaap kunt vallen door het geluid van de assistent, dan kan het aanpassen van een dergelijk geluid problemen met zich meebrengen. Misschien slaap je niet zo lekker meer, wordt je in de nacht meerdere keren wakker of kom je überhaupt niet meer in slaap.

Dat is in ieder geval wel wat er aan de hand is met de wijziging van de Google Assistent. Sinds de volledige uitrol van het nieuwe White Noise-geluid, zijn er veel klachten. Mensen laten weten dat het geluid zeker niet goed meer klinkt (erg dof of veel te zacht) en dat slapen niet meer goed lukt. Inmiddels zijn er, via het Google Nest forum en platformen als Reddit, meer dan 150 klachten over het nieuwe geluid naar buiten gekomen.

Google zelf heeft nog niet gereageerd op het probleem. Het is dus ook nog niet duidelijk of het nieuwe geluid aangehouden wordt of dat het bedrijf teruggaat naar het vorige geluid.

Google Assistent zonder ‘Hey Google’

De Google Assistent is, ondanks dit kleine foutje, nog steeds een fantastische assistent. Door middel van ‘Hey Google’ kunnen consumenten bijna alles vragen en regelen. Al heeft het bedrijf, sinds oktober vorig jaar, zijn werkwijze wel iets aangepast. Het is bij bepaalde opdrachten namelijk niet meer nodig om de magische woorden uit te spreken.

Google Assistent: voor deze opdrachten heb je ‘Hey Google’ niet meer nodig

Ben benieuwd hoe dat precies zit? Lees dan via de bovenstaande link het artikel van Wesley!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Google’s nieuwe White Noise geluid valt niet in de smaak
Sluiten