Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Products 21 januari 2022 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Natuurlijk gaat Google ook aan de slag met een AR-headset

Volgens bronnen die bekend zijn met interne projecten van Google, is het zo dat de zoekgigant werkt aan een eigen AR-bril. AR staat voor augmented reality. Wanneer je een AR-bril opzet en activeert, dan plaatst die een laag bovenop de werkelijkheid. Meta werkt eveneens aan zo’n bril en Apple naar verluidt ook.

Intern wordt er naar de bril verwezen als Project Iris, en is er de hoop dat die in 2024 uitkomt. De bril van Google heeft twee camera’s die naar buiten gericht staan, waardoor die computer graphics met een feed van de echte wereld combineert. Dat moet een meeslepende mixed reality-ervaring opleveren.

AR-bril van Google

Mixed reality is net even anders dan augmented reality, maar in beide gevallen worden lagen vanuit de digitale en echte wereld samengesmolten. Het eerste prototype van de Google-bril oogt als een skibril. Vooralsnog heeft die bril geen externe energiebron nodig. Daarnaast is er een custom processor aanwezig.

Google Apple
Google (Afbeelding: Google & Pexels / Bewerking: OMT)

De hardware draait voor nu nog op Android. Maar ondertussen zoekt Google naar mensen die kunnen helpen bij het ontwikkelen van een uniek besturingssysteem. Omdat de bril compact moet blijven, blijft de aanwezige hardware dus beperkt. Daarom wil het bedrijf externe datacentrales gebruiken voor het genereren van graphics. Dat gebeurt dan via het internet, waardoor je wel altijd een connectie moet hebben.

Project van 300 mensen

Achter de schermen werkt een team van ruim driehonderd mensen aan de augmented reality-bril en het plan is om nog eens honderden mensen aan te nemen. Medewerkers die hieraan meewerken moeten nda’s ondertekenen. De verantwoordelijke voor dit team is Clay Bavor, die ook verantwoordelijk is voor Starline.

Mocht Project Starline een soort voorbode zijn van wat Project Iris kan worden, dan hebben we iets moois om naar uit te kijken. Met Starline projecteert Google een persoon vlak voor je neus tijdens een videogesprek. De mensen die die technologie getest hebben, laten weten nog niet eerder zoiets indrukwekkends te hebben meegemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Natuurlijk gaat Google ook aan de slag met een AR-headset
Sluiten