Mark Hofman
Mark Hofman Products 25 december 2021 0reacties
Leestijd: 4 minuten

Zeven dingen die je absoluut niet op Wish moet kopen

Mensen die gek zijn op koopjes zijn zonder twijfel bekend met webshop Wish. Naast AliExpress, waar wij wekelijks over schrijven op onze zusterwebsite WANT, is het een van de populairste op dat gebied. Maar naast het feit dat je er veel toffe dingen kunt kopen, is er ook genoeg dat je niet moet aanschaffen.

De producten die je koopt bij Wish zijn zo goed als allemaal afkomstig uit China. Maar er zit een lastig element aan de hele aanschaf, er is namelijk niet een winkel die verantwoordelijk is voor deze producten. Zo zijn er verschillende verkopers voor verschillende producten en is ook de controle, in combinatie met de lage prijs,  niet optimaal. Er zijn dus simpelweg dingen die je niet moet kopen als je shopt op Wish.

Maar welke producten zijn dat dan? We zetten het voor je op een rij!

Batterijen van Wish een groot risico

Batterijen op Wish kopen? Dat lijkt ons een slecht idee. Naast het feit dat deze voor al voor een vrij schappelijke prijs aan te schaffen zijn, moet je ook om je eigen veiligheid denken.

We weten inmiddels wel dat batterijen gevaarlijk kunnen zijn. Zeker wanneer ze beschadigd raken bij het verschepen of het verzenden. En we weten allemaal wat een beschadigde batterij kan betekenen…kaboem! Bedrijven uit China werken daarnaast ook met kleine winstmarges (daarom is het zo lekker goedkoop) en wat dat betreft kan er tijdens de controle nog wel eens iets doorheen schieten. Gewoon niet doen dus en je batterijen bij de Action halen!

Laat de zaden ook maar staan!

Op zich kan het niet heel veel kwaad om een zaadje op Wish te kopen. Maar de praktijk heeft meerdere malen uitgewezen dat kopers vaak thuiskomen van een koude kermis.

Ben jij namelijk opeens helemaal knettergek geworden van Bonzai boompjes en koop je daar zaadjes voor, dan kan het zijn dat deze boom er heel anders uit komt te zien. Het is namelijk zo dat je niet altijd krijgt wat je gekocht hebt. Sterker nog: er zijn ook vaak zaden in omloop die gewoon helemaal niet uitkomen. Dus het kan wel, maar hou rekening met enige teleurstelling.

Zaad Wish
Alleen maar goed zaad hier (Afbeelding: Wish)

Condooms van Wish? Dacht het niet!

Als je condooms nodig hebt, dan zijn er simpelweg twee dingen duidelijk. Nummer een: u heeft geen behoefte aan een Seksueel Overdraagbare Aandoening, dat in de volksmond ook wel eens een SOA genoemd wordt. Nummer twee: gaat heen en vermenigvuldig staat op jouw to-do lijst nog bijzonder ver onderaan.

In beide gevallen hoeven we je denk ik niet te vertellen waarom het een slecht idee is om condooms bij Wish te kopen. Goedkope condooms zijn nooit een goed plan. Maar dan ook echt nooit.

Doe je het wel voor het geld: een kind is een stuk duurder dan een condoom van hoge kwaliteit.

Speelgoed laten staan?

Heb je nu een beetje pech (lees: ben je stronteigenwijs geweest?) en is het bovenstaande niet gelukt? Dan kan het zijn dat je nu met een kind op de bank zit. Uiteindelijk hartstikke leuk natuurlijk, maar zo’n kind wil ook wat. En wat dat betreft is het mogelijk om je kind wat speelgoed te geven. Maar waar haal je dat precies? Nou, niet bij Wish in ieder geval.

De veiligheidseisen op het gebied van China liggen een stuk lager dan de veiligheidseisen in Europa. En wat dat betreft zou het zomaar kunnen zijn dat er giftige stoffen gebruikt kunnen zijn bij de productie van het speelgoed. Een productie die mogelijk ook al niet zo goed verloopt dan je denkt. Het kan dus zomaar zijn dat er stukken speelgoed afbrokkelen en deze vervolgens, als een ware Hans Klok , verdwijnen in de mond van de kinders.

Speelgoed Wish
It’s me (Afbeelding: Wish)

Passeer de huidverzorging

Een mooie glanzende huid of een keer op je werk binnenkomen zonder dat je aan het hooghuiden bent met je wallen is best lekker. Naast het feit dat je simpelweg meer moet slapen als dat het geval is, kan je dit soort problemen ook anders verhelpen. De huidverzorging staat voor niets!

Maar dan moet je wel de juiste producten kopen. Zaken zoals crèmes of scheerschuim zijn ontzettend goedkoop op Wish, maar misschien niet helemaal datgeen wat je verwacht. Helaas kan er namelijk van alles inzitten dat vaag, of helemaal niet, vermeldt wordt op de verpakking. En wat dat betreft speel je weer met je gezondheid. Niet doen dus!

Motorhelmen

Als je van ons de crèmes en het speelgoed moet laten staan voor de veiligheid, wat denk je dan van motorhelmen.

Die heb je op als je met een noodgang over de snelweg rijdt (lees: laag vliegt) en is een essentieel deel van je veiligheid. Wat denk je zelf?

Helm Wish
Veiligheid voor alles (Afbeelding: Wish)

Scheermesjes op Wish een no-go

Last but not least: scheermesjes zijn uit den boze. Je haalt simpelweg een mes over je gezicht heen om bepaalde beharing te verwijderen. Je wilt dus gewoon dat die shit aan alle kanten veiligheid biedt.

We begrijpen dat scheermesjes duur zijn en dat goedkope varianten van Wish al snel aantrekkelijk. Maar misschien wil je het gewoon lekker laten. In China zijn de veiligheidseisen en controles simpelweg niet wat ze hier zijn. Resultaat: soms heb je geluk en soms heb je mesjes die simpelweg te ruw zijn. En geloof ons…dat wil je niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Zeven dingen die je absoluut niet op Wish moet kopen
Sluiten