Mark Hofman
Mark Hofman Digital 15 december 2021 2reacties

WhatsApp niet te gebruiken op je iPhone? Je bent zeker niet alleen!

WhatsApp is in de afgelopen jaren dusdanig uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van ons leven, dat we bijna niet zonder kunnen. Dat mensen met een iPhone ervan balen dat het platform, in sommige gevallen, onbereikbaar is mag dus duidelijk zijn.

Wereldwijd maken gebruikers melding van problemen met WhatsApp. Het populaire platform is niet te gebruiken voor mensen die een iOS-apparaat hebben. Tot dusver hebben Android-gebruikers nog geen melding gemaakt van de problemen.

WhatsApp onbereikbaar voor iOS-gebruikers

Op de redactie ervaren we geen problemen, maar wereldwijd duiken er wel meldingen van op. Veel WhatsApp-gebruikers laten weten dat de applicatie op iOS crasht wanneer deze geopend wordt. Resultaat: mensen met een iPhone kunnen de populaire dienst niet gebruiken voor het sturen en ontvangen van berichten.

Dat het niet om een klein probleem gaat wordt overigens niet alleen duidelijk door het aantal meldingen. De problemen lijken zich namelijk niet alleen te beperken tot de reguliere dienst alleen. Naast WhatsApp worden ook de zakelijke variant van het platform en de betaversies van de app getroffen. Gisteren rolde werd de iOS 15.2 update uitgerold voor iPhone gebruikers, wat door sommige mensen wordt gezien als de oorzaak. Maar die theorie gaat niet op, gezien ook oudere besturingssystemen met de problemen kampen.

WhatsApp heeft zelf nog geen melding gedaan van de problemen.

Nieuwe functionaliteiten

WhatsApp is op dit moment misschien onbereikbaar, maar is voor veel mensen nog steeds dé optie als het gaat om chat-platformen. Er zitten simpelweg de meeste gebruikers op de dienst van Meta en het platform wordt ook constant doorontwikkeld. Zo zijn er steeds nieuwe functionaliteiten die worden uitgerold. Gisteren lieten we bijvoorbeeld nog weten dat WhatsApp een stukje veiliger geworden is.

WhatsApp gaat deze informatie verbergen voor vreemde mensen

Ben je benieuwd welke functionaliteit dat precies is? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel. Wil jij de ontwikkelingen rondom WhatsApp in de gaten houden? Check dan zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 2

ome-kor
ome-kor

Merk er niks van en ik heb iOS 15.2, berichten oa. van werk blijven binnen komen.

Night
Night

Hier ook niets aan het handje. Heb WhatsApp gewoon de hele dag kunnen gebruiken (ook iOS 15.2).

Reageer op artikel:
WhatsApp niet te gebruiken op je iPhone? Je bent zeker niet alleen!
Sluiten