Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 1 december 2021 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Twitch gaat gebruikmaken van veelbesproken iOS 15- en iPadOS 15-feature

Soms is het lekker dat iemand anders een game speelt waar je interesse hebt, zodat je dat zelf niet hoeft te doen. Dat kan op Twitch. Het kost je net zoveel tijd, maar iemand anders neemt hier het voortouw – dat scheelt wat energie. Vanaf nu kun je het kijken naar games ook samen doen op iOS 15 en iPadOS 15.

Twitch biedt namelijk ondersteuning aan voor SharePlay op de genoemde besturingssystemen. Met SharePlay start je een videogesprek via FaceTime en stel je daarna in dat je allemaal, op hetzelfde moment, naar dezelfde content kijkt. Dit doe je dus met vrienden of familie in een groep van kijkers.

Twitch ondersteunt SharePlay

Het maakt niet uit of je besluit een livestream of eerder opgenomen video te kijken. Via de SharePlay-optie binnen iOS 15 en iPadOS 15 kijk je samen de content die iemand opzet. Dat maakt het bedrijf maandagavond Nederlandse tijd bekend in een tweet, met een verse uitlegpagina voor al je vragen.

Op die pagina staat onder meer dat de SharePlay-functie beschikbaar is voor alle iPhones met iOS 15.1 en iPads met iPadOS 15.1 aan boord. Helaas is het zo dat de Twitch-app op de Apple TV nog niet op deze functie mag rekenen. Het is ook niet bekend wanneer de dienst die optie uitrolt naar dat platform.

Zo werkt het

Om samen naar livestreams op Twitch te kijken, heb je een actief FaceTime-gesprek nodig en de app van de dienst op je apparaat. Zorg er daarnaast voor dat je ingelogd bent met je account. Start nu een stream of video die je samen wil bekijken en bevestig dat je de content met iedereen wil delen.

Vanaf dat moment kijkt iedereen naar precies dezelfde content, op precies hetzelfde moment. Mediabediening wordt eveneens gesynchroniseerd. Pauzeer je de content, dan wordt deze overal stopgezet. Alle deelnemers worden gezien als aparte Twitch-kijkers, waardoor iedereen zelf nog in de chat actief kan zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Twitch gaat gebruikmaken van veelbesproken iOS 15- en iPadOS 15-feature
Sluiten