Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 8 december 2021 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Twitter-CEO heeft grote plannen, maar worden ze werkelijkheid?

De nieuwe CEO van Twitter, Parag Agrawal, wil hierover duidelijk zijn: het bedrijf moet in de toekomst veel sneller schakelen dan nu gebeurt. Dat laat de kersverse CEO, die het stokje overnam van Jack Dorsey, weten tijdens de technologieconferentie van Barclays. Sinds zijn aantreden als CEO voerde de man al enkele veranderingen door.

Afgelopen vrijdag vond er een kleine reorganisatie plaats aan de top van Twitter. Agrawal deelde het bedrijf toen op in drie onderdelen: Consumer, Revenue en Core Tech. Elke afdeling heeft tevens zijn eigen general manager. Hierdoor moeten ontwikkelingen binnen de onderneming sneller verlopen, is het idee van de CEO.

Twitter-CEO wil het anders aanpakken

De drie general managers zijn Kayvon Beykpour, Bruce Falck en Nick Caldwell. Ondertussen werd Lindsey Iannucci de VP of Operations. “Zij moet voor een nieuwe structuur in het bedrijf zorgen waardoor beslissingen sneller genomen worden. Over het algemeen moet onze uitvoering daardoor flink verbeteren”, aldus de CEO.

Twitter Jack Dorsey Parag Agrawal
De nieuwe Twitter CEO Parag Agrawal (L) en Jack Dorsey (R) die toen nog meer haar op zijn hoofd had dan onder zijn kin. (Afbeelding: Justin TALLIS / AFP / TWITTER)

Snelheid is een belangrijk thema tijdens het interview. In zijn vorige rol, als hoofd technologie, was dat ook al belangrijk. Zo zorgde Agrawal ervoor dat de technologische stack een figuurlijke schop onder de kont kreeg, waardoor Twitter producten sneller verscheepte. Maar het kan volgens de CEO dus nog veel sneller.

Agrawal wil sneller handelen

In het verleden werd het bedrijf nog wel eens tegenhouden door langzame besluitneming. Er zijn veel teams die even moeten meekijken, voordat de kogel door de kerk is. Daarmee geeft de Twitter-CEO toe dat het bedrijf waarschijnlijk bepaalde verwachtingen, onder meer van investeerders, niet kon waarmaken.

Tot slot ging Argawal in op de onlangs overgenomen applicatie Quill, een berichtendienst. De Twitter-CEO zegt daarover dat privéberichten ontzettend belangrijk zijn. En dat moet veel gebruikers als muziek in de oren klinken. Dat onderdeel van het sociale medium ontving tot op heden maar weinig liefde van het bedrijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.