Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apple TV+ 28 december 2021 1reactie

Dit zijn de meest illegaal gedownloade series van 2021

In 2021 kwamen er een hoop nieuwe series uit. Dat zorgde ook dat er flink wat illegaal gedownload werd. Wat is de populairste serie?

Streamingdiensten beginnen steeds meer de norm te worden. Het is dan ook gemakkelijk om een abonnement af te sluiten. Dat neemt echter niet weg dat er nog steeds illegaal gedownload wordt. Soms omdat een streamingdienst niet beschikbaar is in een bepaald land, maar vaker natuurlijk om geld te besparen. De cijfers geven echter wel een beeld van welke series populair zijn.

Bekende en opvallende namen

In de lijst van 2021 staan veel series die je waarschijnlijk wel verwacht. In de meest gedownloade series staan redelijk wat Disney+-series. WandaVision en Loki weten zelfs plaats 1 en 2 te veroveren. Ook de andere Marvel-shows zijn flink in trek.

Toch staan er ook een aantal verrassingen in. De grootste is misschien wel Foundation die op plaats 7 is te vinden. De Apple TV+ serie kreeg wat gemengde reviews in het begin, maar is toch goed opgepakt door het grote publiek. Het tikt inmiddels de 7,4 aan op IMDb. Met een redelijk traag begin kan het alleen maar beter worden.

Apple TV+ Foundation
Cooper Carter, Lee Pace en Terrence Mann in Foundation. (Afbeelding: Apple TV+)

Een andere opvallende naam is wellicht Arcane. Die serie kun je zien op Netflix. Het is geïnspireerd op de game League of Legends. Wat vooral opvalt is het prachtige artwork van de show. Daarnaast is het verhaal ook diepgaand.

Op plaats 10 vinden we nog een opvallende titel en tevens de enige van Amazon Prime Video. De streamingdienst kwam dit najaar met The Wheel of Time, gebaseerd op de gelijknamige populaire fantasy-boekenreeks. Een review van de serie is hier te lezen.

Meer series illegaal gedownload

De gegevens zijn afkomstig van TorrentFreak. De site meldt dat het aantal illegaal gedownloade series aan het toenemen is. Dat komt volgens het medium doordat het streaminglandschap steeds verder gefragmenteerd wordt.

Natuurlijk ben je nu benieuwd naar de gehele series top 10. Deze is hieronder te vinden.

  1. Wandavision (Disney+)
  2. Loki (Disney+)
  3. The Witcher (Netflix)
  4. The Falcon and the Winter Soldier (Disney+)
  5. Hawkeye (Disney+)
  6. What If…? (Disney+)
  7. Foundation (Apple TV+)
  8. Rick and Morty (Cartoon Network/Netflix/HBO Max)
  9. Arcane (Netflix)
  10. Wheel of Time (Amazon Prime Video)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 1

ahenket
ahenket

Zo zie je maar weer hoe de industrie zichzelf geen plezier doet met al die ‘exclusives’. Ik heb Napster en eDonkey nog niet afgestoft maar kijk wel knarsetandend en hoofdschuddend naar al die dingen die ik best zou willen zien maar niet overal met abbo

Reageer op artikel:
Dit zijn de meest illegaal gedownloade series van 2021
Sluiten