Haal alles uit Google Agenda door deze 7 kneiter handige tips

Apps Sam Dille 2 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

Google Agenda is een van de populairste Google-apps, met meer dan 500 miljoen wereldwijde gebruikers. Het is eenvoudig te gebruiken en heeft een breed scala aan functies en add-ons die het tot een essentieel hulpmiddel maken om je werkweek mee te plannen.

Met de Google Agenda-app kunnen gebruikers afspraken maken en bewerken, waarbij je de mogelijkheid hebt om een datum, tijd en duur op te geven. Dit is echter niet het enige wat je met deze virtuele agenda kunt doen.

Google Agenda: 7 magistrale tips om er alles uit te halen

Hier zijn zeven Google Agenda-functies die je gebruikerservaring nog beter zullen maken. Ze tonen aan dat de agenda-app zeer veelzijdig is en op veel verschillende manieren kan worden gebruikt.

#1 Maak een videolink voor een vergadering

Een van de handigste functies van de virtuele agenda is Google Meet. Dit is een tool waarmee je met één of meerdere gebruikers kunt videobellen die een Google-account hebben. ‘Meet’ werkt hetzelfde als Zoom of Teams, maar heeft een extra voordeel. Je kunt de applicatie namelijk heel makkelijk gebruiken in combinatie met andere Google-apps.

Je plant heel gemakkelijk een online meeting op Google Agenda door op het plusje te klikken. Kies Videovergadering toevoegen en klik daarna op Mensen toevoegen. Voer de e-mailadressen in van de mensen die je op dat moment wilt spreken, bevestig, en alle personen krijgen een uitnodiging via e-mail.

#2 Gebruik een tweede tijdzone

Als je vaak met mensen uit andere tijdzones moet werken, is de wereldklokfunctie van Google Agenda een handig hulpmiddel. Je kunt eenvoudig een andere tijdzone in je agenda opnemen, waarbij je de tijd in de andere tijdzone naast de tijd in je lokale tijdzone ziet.

Dit doe je door in Google Agenda op Instellingen te klikken in de rechterbovenhoek. Selecteer vervolgens het Tijdzones en druk op Tijdzone toevoegen. Van daaruit kunt je de tijdzone kiezen die je wilt opnemen.

#3 Meldingen instellen op Google Agenda

Zodra je een afspraak hebt vastgepind in je agenda, moet je hem wel onthouden. Daar heeft Google Agenda speciale meldingen voor. De virtuele kalender kan je vooraf op de hoogte stellen van aankomende afspraken per e-mail, sms of pop-up op je smartphone.

Als je meldingen wilt instellen, ga je eerst naar de instellingen van Google Agenda. Kies Meldingen en tik alle soorten meldingen aan die je nodig hebt. Je kunt ook aangeven hoe vaak je ze wilt ontvangen en hoe ver van te voren.

Google Agenda Gmail
Gmail en andere apps. (Afbeelding: OMT/Raymon Mens)

#4 Maak Google Agenda nog sneller met sneltoetsen

Gebruik je Google Agenda op je computer, dan kun je met behulp van sneltoetsen flink wat tijd besparen. Op die manier kun je snel en eenvoudig afspraken maken, zonder door de hele interface te hoeven navigeren. Vergeet niet om sneltoetsen in te schakelen door ze in te schakelen in de instellingen. En leer onderstaand rijtje goed uit je hoofd:

C – nieuwe agenda-afspraken maken
N – maak een nieuwe taak
O – open een gebeurtenis of taak
E – een gebeurtenis of taak bewerken
/ – zoeken naar een gebeurtenis of taak

#5 Voeg een locatie bij je afspraak toe

Bij het maken van een afspraak kun je ook heel gemakkelijk een locatie toevoegen. Deze locatie kun je vervolgens makkelijk openen in Google Maps, zodat je ook de routebeschrijving kunt gebruiken.

Als je een locatie wilt toevoegen, open je Google Agenda en klik je op het plusje rechtsonder. Voer vervolgens de gegevens van de afspraak in, inclusief de locatie. Je kunt het adres handmatig invoeren of de Google Maps-integratie gebruiken om het adres te vinden.

Google Maps, Apple Kaarten, iOS, Android
(Afbeelding: Annie Spratt)

Volg de kaart!

#6 Maak privé-afspraken aan

Je kunt je eigen Google Agenda heel gemakkelijk delen met vrienden en familie, zodat ze precies kunnen zien waar en wanneer je bent. Toch begrijpen we dat je dat, om welke reden dan ook, niet altijd prettig vindt. Daarom kun je ook privé-afspraken aanmaken. In dat geval kun je alleen toegang geven aan specifieke personen, of helemaal niemand.

Om privé-afspraken te maken, selecteer je Evenement in het keuzemenu. Kies daarna voor Maken en Privé-evenement. Voer nu de details van je afspraak in en bevestig.

#7 Kies verschillende opties voor agendaweergave

Een van de geweldige functies van Google Agenda is dat je de afspraken op verschillende manieren kunt bekijken. Hiermee kun je de agenda aanpassen aan je behoeften en je takenlijst georganiseerd houden. Zo kun je kiezen uit een maand-, agenda-, dag-, week- en jaarweergave.

Elke indeling heeft zijn eigen voordelen en kan nuttig zijn in verschillende situaties. Als je bijvoorbeeld snel een blik wilt werpen op je aankomende planning, is de maandweergave een uitstekende optie. Een dagweergave is dan weer handig als je alle details van je dag wilt zien. Speel vooral met alle opties en stel de indeling in die het beste bij je past.

Met deze 7 geheimen van de Google Play Store haal je meer uit je Android

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen