Huub Everstijn
Huub Everstijn Tech 16 december 2021 0reacties

Gerucht: LG ontwikkelt drie nieuwe displays voor Apple

LG ontwikkelt drie nieuwe stand-alone beeldschermen die mogelijk voor Apple zullen zijn. Het eerste scherm is op basis van het huidige 24-inch iMac, de tweede op basis van de aankomende 27-inch iMac en tot slot een 32-inch model dat mogelijk een nieuwe Pro Display XDR gaat worden en uitgerust wordt met een Apple Silicon chip.

Het nieuws kwam binnen via Twitteraar @dylandkt, die een vrij betrouwbaar trackrecord heeft met Apple-gerelateerde geruchten. In het bericht zei hij dat de schermen momenteel zijn ingepakt in merkloze behuizingen. Hij denkt echter dat de schermen mogelijk voor Apple zijn, aangezien ze vergelijkbare specificaties hebben als de iMac- en Pro Display XDR-modellen.

Apple Pro Dosplay XDR Red LG
Pro Display XDR Red (Afbeelding: Macrumours)

In het bericht is verder te lezen dat de 27-inch en 32-inch schermen mini-LED-schermen lijken te hebben, met ProMotion 120Hz variabele refreshrate. Het 32-inch scherm lijkt te zijn uitgerust met een niet nader gespecificeerde Apple Silicon chip.

Mark Gurman van Bloomberg was de eerste die meldde dat Apple werkte aan een stand-alone display voor consumenten. Dat display zou dan betaalbaarder moeten zijn dan de Pro Display XDR met een vanaf-prijs van een krappe 5500 euro.

Vervanging voor Thunderbolt display

Als de informatie van @dylandkt blijkt te kloppen, staan er twee consumenten-displays op stapel: een 24-inch en een 27-inch model. Dit zouden dan de eerste externe Apple beeldschermen voor ‘de gewone man’ zijn, sinds Apple in 2016 stopte met de verkoop van de populaire Thunderbolt beeldschermen.

De meeste informatie die @dylandkt deelde, komt overeen met eerdere geruchten. Onder andere van display-industrie-analist Ross Young, die deze week zei dat Apple van plan is om in de eerste helft van 2022 een nieuwe 27-inch iMac met een mini-LED-scherm uit te brengen. Ook 9to5Mac meldde eerder dat Apple werkte aan een nieuwe Pro Display XDR met een A13-chip.

Zoals het altijd bij geruchten is, nemen we ook dit bericht met een korreltje zout. Toch gaat het bij mij als M1 Mac mini-gebruiker wel een beetje kriebelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

MacRumors

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Gerucht: LG ontwikkelt drie nieuwe displays voor Apple
Sluiten