Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apple Inc. 10 december 2021 2reacties

Het onveilige ontwerp van de Apple Watch: nieuwe rechtszaak lonkt

Apple krijgt mogelijk snel te maken met een rechtszaak. Dit keer komt het door het vermoedelijk onveilige ontwerp van de Apple Watch. Het betreft een zeer specifiek probleem: de smartwatch zou namelijk geen ruimte hebben voor een opgezwollen accu. Mocht de klacht doorgang krijgen, dan krijgt Apple wederom te maken met een groepsvordering.

In de ingediende groepsvordering staat dat de Apple Watch een “niet bekendgemaakt en onredelijk gevaarlijk veiligheidsrisico” bevat. Elk model moet eraan geloven, behalve de onlangs gelanceerde Watch Series 7. Verderop in het juridische document beschrijven de aanklagers het probleem nog iets strakker.

Rechtszaak om de Apple Watch

De Apple Watch heeft naar verluidt geen thermische of andere oplossing voor een accu die bol begint te staan bij problemen. Daardoor kunnen er verschillende dingen gebeuren. Zo kan het scherm kapotgaan of helemaal loskomen van de body van het slimme horloge. En ja, het klopt dat de Apple Watch zeer compact is.

Apple Watch Series 7
Ligt er prima bij zo! (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Oftewel: het probleem is niet zozeer dat de accu opzwelt. Het probleem is dat Apple geen oplossing heeft voor wanneer het gebeurt. Er is geen veiligheidsmechanisme aan boord dat daar tegen beschermt. En dat levert – volgens de aanklagers – een zeer groot veiligheidsrisico op voor gebruikers.

Apple moet hiervan weten

Verder claimen de aanklagers dat Apple hiervan weet en het product bewust zodanig produceert. Ook zou het bedrijf het bestaan van het probleem ontkennen. De aanklagers halen verschillende voorbeelden van problemen aan die ze te horen hebben gekregen van slachtoffers. Daarom stellen ze een groepsvordering voor.

In de klacht staat dat hier een jury aan te pas moet komen. Ook moet Apple een schadevergoeding betalen aan de eisers en leden van de groepsvordering en toegeven dat de Apple Watch dus een veiligheidsprobleem heeft. Apple reageerde nog niet op de claims of de mogelijke rechtszaak; het is niet duidelijk of dit verhaal nog een staartje krijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apple Insider

Reacties: 2

zwah
zwah

Een schadevergoeding eisen voor iets wat mogelijk kan gebeuren maar nog nooit is gebeurd. Mensen worden met de dag gekker.

Tonlob
Tonlob

Mijn Apple Watch 4, 2,5 jaar oud is als niet te repareren aangemerkt door Amac
reparatiedienst. De Watch werd plotseling ontzettend heet en kon niet meer worden geactiveerd. Alleen het Apple icoon wordt elke minuut getoond op het scherm. Aangeboden voor reparatie maar helaas, alleen vervanging mogelijk. Beroep gedaan op consumenten bescherming, ook geen resultaat. Iemand eenzelfde ervaring?

Reageer op artikel:
Het onveilige ontwerp van de Apple Watch: nieuwe rechtszaak lonkt
Sluiten