Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 26 november 2021 2reacties
Leestijd: 2 minuten

Spotify stopt met handige functie en gebruikers zijn woedend

Spotify is niet voor niets de grootste muziekstreamingdienst van dit moment geworden. Dat komt door het aanbod, maar ook door bepaalde features. Een geliefde functie is de Car View-modus, waar autorijders dankbaar gebruik van maken. Of moeten we nu zeggen ‘maakten’? Want het is tijd om daar afscheid van te nemen.

Aan alle goede dingen komen een eind, zo luidt het spreekwoord. Autorijders hebben jarenlang gebruikgemaakt van Car View via de Spotify-app, maar dat kan voortaan niet meer. Daar zijn veel gebruikers boos om, en terecht. Want dit was nou eenmaal een zeer handige functie voor tijdens de lange ritten in de auto.

Spotify begraaft Car View

Aan dit nieuws ging geen pers- of blogbericht vooraf. Nee, gebruikers moesten zelf om verheldering vragen op het forum van het bedrijf. Daar liet een abonnee weten de Car View-functie niet meer te kunnen vinden. Een Spotify-forummoderator bracht twee dagen later het slechte nieuws: Car View verdwijnt namelijk officieel.

Spotify Podcasts
De streamingdienst op je iPhone! (Afbeelding: Hayoung Jeon / EPA)

“We kunnen bevestigen dat we Car View met pensioen sturen”, aldus de moderator. “Dit betekent niet dat we de luisterervaring in de auto niet willen verbeteren. Integendeel: we onderzoeken nu nieuwe manieren voor het afleveren van de beste luisterervaring in de auto. Zie het als volgt: om dat voor elkaar te krijgen, moeten we deze stap nu ondernemen.”

De Car Thing

Helaas geeft de moderator weinig details over wat we in de toekomst kunnen verwachten. Wel krijgt de luisteraar de tip mee om de muziekstreamingdienst voortaan te bedienen met de Google Assistent. De functie werkt ook via Google Maps. Gebruik je die app dus tijdens het rijden, dan kun je nog steeds naar Spotify luisteren.

Veel gebruikers klagen echter in dezelfde thread over het besluit van Spotify. En met reden, want het alternatief is niet beter dan de functie die er was. Daarnaast kunnen mensen in de Verenigde Staten de Car Thing nog aanschaffen. Dat is een apparaat voor in de auto waarmee je naar Spotify-content luistert. Maar ook dat apparaat valt bij bijna niemand in de smaak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 2

zwah
zwah

Gebruikers zijn woedend, is de kop. Lekker dramatisch weer want uiteindelijk blijkt dat er slechts geklaagd wordt. Kopregels worden steeds irritanter en onwaar. Oh ja, dat is dezelfde rede waarom ik al tijden ook geen Telegraaf meer lees. Drama en achterklap.

zweef
zweef

Typische clickbait kop inderdaad, komt niet professioneel over redactie, niet doen!

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Spotify stopt met handige functie en gebruikers zijn woedend
Sluiten