Huub Everstijn
Huub Everstijn Tech 13 november 2021 10reacties
Leestijd: 2 minuten

Samsung zet Apple opnieuw in zijn hemd met gratis poetsdoekjes

Samsung steekt wel vaker de draak met Apple. Telkens als zijn grote concurrent met een in zijn ogen ‘rare’ actie komt, staat het bedrijf voorop om daarmee de spot te drijven. Zelfs als ze niet lang daarna precies hetzelfde doen. Was is het deze keer? De beruchte Apple poetsdoekjes van € 25.

Samsung lijkt te hebben besloten om de spot te drijven met Apple’s nieuwe poetsdoekje van € 25,-. Die doekjes gaan, ondanks het schijnbaar buitensporige prijskaartje, als zoete broodjes is over de toonbank. De huidige geschatte leveringstermijn bedraagt op dit moment zelfs al 8 tot 10 weken.

Gratis poetsdoekjes van Samsung

Het Nederlandstalige Samsung-blog Galaxy Club maakte er melding van dat gebruikers in Duitsland nu via de Members-app van het bedrijf een “fluweelzacht reinigingsdoekje” – voor hun telefoons kunnen aanvragen. “Das Must-have für dein Samsung Galaxy” noemt Samsung het.

Samsung doekje Apple
Een gratis doekje voor de klant! (Afbeelding: Galaxy Club)

Om in aanmerking voor het gratis doekje te komen, moet je wel een Samsung-smartphone hebben aangeschaft. Hoewel het doekje dus werd aangekondigd voor de Samsung Galaxy, stelt de Galaxy Club dat het niet uit te lijkt te maken welk toestel je precies hebt – van de Galaxy A52s en Galaxy S21 tot de Galaxy Z Flip 3 en Galaxy Z Fold 3, maar ook oudere en goedkopere modellen.

Het betreft echter wel een beperkte promotie. Samsung stuurt de gratis schoonmaakdoekjes (deze meet 20×20 cm, dus iets groter dan de 16×16 cm van het Apple doekje) naar de eerste 1000 personen die zich voor het aanbod hebben geregistreerd. Inmiddels zijn alle 1000 vergeven en het is op dit moment onduidelijk of er op een later tijdstip meer poetsdoeken worden verstuurd en of andere landen in de toekomst ook voor deze actie in aanmerking komen.

Maar blijven de poetsdoekjes ook gratis?

We vermoeden dat het slechts de bedoeling was van Samsung om Apple met deze weggeefactie voor schut te zetten. Maar in het verleden is Samsung er wel vaker van bewust geworden dat de ideeën van Apple zo slecht nog niet zijn. Het zou ons dan ook niets verbazen dat Samsung weer gewoon de volle mep voor zijn poetsdoekjes gaat rekenen. Maar of dat dan ook 25 euro zal zijn, wagen we toch te betwijfelen 😛 .

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 10

matador
matador

Kan wel zijn, maar ondertussen kan Apple ze niet snel genoeg aanslepen. Wie zet wie dan in z’n hemd…

zwah
zwah

Beetje het verhaal van de oplader die Apple als eerste niet meer meeleverde. Na wat zielige acties van Samsung hier over wisten ze niet hoe snel ze zelf moesten stoppen met het bijleveren van de oplader.

nlmarco
nlmarco

€25 voor een poetsdoekje is onverdedigbaar. Daar doen de eventuele verkoopcijfers niets aan af. Wat moet dan een pakje snotdoekjes wel niet doen volgens de opvattingen van Apple? Verpletterend achterlijk. Samsung heeft groot gelijk.

Zet Apple maar eens flink in het hemd Samsung !

zwah
zwah

En jij bent natuurlijk verplicht om dat doekje te kopen.

nlmarco
nlmarco

Ehm … gaat ie verder ?

ahenket
ahenket

Het wel of niet verplicht zijn van aanschaf, maakt de prijs niet minder bizar. Met €25 is het geen functioneel ding maar een statussymbool. Een poetsdoek als statussymbool is gewoon ridicuul. “You think of garbage … you think of Akeem”

matador
matador

Klopt, maar zo zit de wereld nu éénmaal in elkaar: €800 voor een paar Balenciaga’s, €2000 voor een jasje van Balmain en €25 voor een poetsdoekje van Apple. Geen idee waarom mensen hier een issue van maken, het is echt een verhaal van ‘wat de gek ervoor geeft’, niet wat de gek ervoor vraagt…

matador
matador

Neen, ik heb het cadeau gekregen :smiley:

zwah
zwah

Verontwaardiging over een poetsdoekje alom. Als je vindt dat er teveel voor wordt gevraagd dan koop je het toch gewoon niet. Enige tijd terug zag ik een scheerapparaat wat normaal rond € 180,- kost, aangeboden worden voor bijna € 900,- Heb de webshop wel een mail gestuurd met de vraag of het apparaat wellicht van goud was gemaakt. Geen antwoord terug gekregen natuurlijk. Het geeft alleen maar aan dat je gewoon goed om je heen moet kijken en goed moet opletten. En ja, zelfs voor een poetsdoekje.

makasa
makasa

Zo zijn er ook dezelfde reacties te lezen van mensen die vinden dat het niet uit te leggen is dat er samsung, apple of andere merken telefoons worden aangeboden van meer dan 1000,- . De mensen die het kopen zijn juist het onderwerp.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Samsung zet Apple opnieuw in zijn hemd met gratis poetsdoekjes
Sluiten