Mark Hofman
Mark Hofman Geruchten 10 november 2021 7reacties
Leestijd: 2 minuten

Nooit meer een MacBook Air: ‘Apple gaat het anders aanpakken’

Wie vanaf volgend jaar een nieuwe MacBook Air wil kopen zal zich rot zoeken in de winkel van Apple. Het bedrijf gaat namelijk een ingrijpende wijziging doorvoeren op het gebied van zijn populairste laptop.

MacRumors heeft een handig overzicht gemaakt van alles wat de redacteuren tot nu toe weten over de MacBook Air van 2022. Het meest opvallende onderdeel: de naam van de laptop. Apple lijkt vanaf volgend jaar afscheid te willen nemen van de naam ‘Air’.

Nieuwe MacBook Air gaat MacBook heten

Met de nieuwe MacBook Pro-modellen in de winkels is het slechts een kwestie van tijd voordat ook de MacBook Air een gedaanteverandering ondergaat. De meest populaire, en betaalbare, laptop van Apple zal waarschijnlijk in het begin van 2022 op de markt verschijnen. En wanneer het dat doet, zal de naam ‘Air’ er niet mee gepaard gaan. MacRumors laat, aan de hand van de meest recente informatie van analisten en experts, weten dat het volgende model simpelweg ‘MacBook’ gaat heten. Hiermee vervangt de MacBook Air qua naam de 12-inch MacBook uit 2015.

12-inch MacBook
Het model (Afbeelding: Apple)

Mocht de beslissing daadwerkelijk genomen worden, dan neemt Apple afscheid van een iconische naam. Het bedrijf hanteerde de naam MacBook Air voor het eerst in 2008 en is daar sindsdien niet meer mee gestopt. Om de pijn een beetje te verzachten lijkt het bedrijf de nieuwe MacBook wel in veel verschillende (vrolijke) kleuren op de markt te brengen. Een bericht dat we in mei dit jaar ook al via Jon Prosser hoorden.

Geen HDMI, maar wel een notch

In het artikel van MacRumors worden alle geruchten, die tot nu toe bekend zijn, op een rij gezet. Daaruit is op te maken dat de nieuwe MacBook Air, mochten de geruchten kloppen, niet alle voordelen van de nieuwe Pro-modellen met zich meedraagt. Zo is er door het nieuwe ontwerp ruimte voor meer poorten, maar lijkt Apple daar geen gebruik van te maken. De MacBook van 2022 wordt volgend de huidige informatie voorzien van meer USB-Poorten en een MagSafe-aansluiting, maar niet van een HDMI-aansluiting en een SD-kaart slot.

Heerlijke M2 MacBook Air (2022) renders duikt op: goede eerste indruk?

De verwachting is wel dat de nieuwe MacBook voorzien wordt van hetzelfde miniLED-beeldscherm als de Pro-modellen. Dat houdt in dat dus ook bij deze laptop de notch een plekje krijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 7

nlmarco
nlmarco

Conclusie: De toevoeging “Air” is niet meer relevant. “Air” duidde destijds vooral het lichtgewicht aan van de eerste MacBook Air. Destijds was het iets waarmee ze zich onderscheidde. Nu niet meer.

Ik vind de titel een beetje dramatisch aangezet. De naam is niet meer relevant. Ze kunnen inderdaad beter verder gaan met de naam Macbook. De lijn Macbook > MacBook Pro oogt logischer. Zeker nu je het apparaat niet meer kunt onderscheiden van andere merken met enkel de term ‘Air’.

Misschien hadden ze al eerder afscheid moeten nemen van de term. Niets om dramatisch over te doen.

Goderikus
Goderikus

Haha, zojuist een M1 Air gekocht, lekker zonder notch.
Er is al pakweg 5+ jaar overlap met de gewone MacBook-lijn (die meer Air was dan de Air zelf…) dus top dat ze dat in Cupertino nu ook door hebben.
De rest klinkt allemaal weer als “vernieuwing” door het 3 jaar uitstellen van innovatie en het geforceerd weglaten van simpele dingen als poorten om de Pro een eigen plaatsje te geven (oh pardon, te “positioneren”)
Ik koop zelf wel een extern MagSafe adaptertje als ome👨‍⚕️mij dat niet gunt en als ik de onbedwingbare behoefte aan een Notch krijg, knip ik er wel ééntje uit een stuk zwart tape

DokterBibber
DokterBibber

Werk nu twee weken met de nieuwe M1 Max 14".
Die notch is totaal géén probleem.

nlmarco
nlmarco

Ik heb onlangs er even mee gespeeld. Het zou voor mij niet een obstakel zijn om er een te kopen en te gebruiken. Maar, totaal geen probleem ? Het besturingssysteem is overduidelijk niet goed op afgestemd op de notch. Zeker naar Apple’s eigen maatstaven is het slordig geïmplementeerd.

Santhos03
Santhos03

Prima!

zweef
zweef

Ik vind het wel best, als het beestje maar een naam heeft. Deze week in navolging van de 2e hands M1 Mini een M1 Air besteld voor de belachelijke prijs van €879,-.

Mijn laatste Mac dateerde van 2011, een 21,5" iMac. Deze draait nog steeds maar wordt toch wel oud, is nu aan zijn tweede SSD toe.

Voor het eerst in 10 jaar voor mij weer Macs die écht de moeite waard zijn, en met de iPad 10.2 die ik eind vorig jaar kocht kan ik voorlopig weer vooruit.

at024
at024

mag je weer comment plaatsen

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nooit meer een MacBook Air: ‘Apple gaat het anders aanpakken’
Sluiten