Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 17 november 2021 1reactie
Leestijd: 2 minuten

Google Maps komt met feature waar we binnenkort veel aan hebben

Google Maps presenteert nieuwe functies waar consumenten binnenkort veel aan gaan hebben, namelijk Area Busyness en Directories. Dat laat de Amerikaanse techgigant weten op zijn eigen blog. Zo houden we allemaal ons hoofd koel tijdens de feestdagen en de koopfestijnen die daar vaak aan vooraf gaan.

De populaire kaartendienst Google Maps krijgt twee nieuwe functionaliteiten, die Google wereldwijd uitrolt in de komende weken. De nieuwe opties komen naar zowel Android als iOS, dus niemand wordt hierin overgeslagen. De eerste nieuwe functie heet Area Busyness, waarmee je een indruk krijgt van de drukte binnen een bepaald gebied.

Google Maps krijgt nieuwe functies

Via een optie als Area Busyness achterhaal je snel wat een goed moment is om te winkelen. Google combineert hiervoor verschillende data. Denk dan aan trends omtrent drukte in winkels en de locaties die eromheen liggen. Zo weet je heel snel wanneer het op een bepaalde plek ontzettend druk of juist heel rustig is.

Google Maps iOS
Google Maps onderweg Afbeelding: Unsplash

Zo zie je ook heel snel wanneer het een goed moment is om nog wat kerstinkopen te doen. Handig voor wanneer je nu graag mensen ontloopt of gewoon niet van al de drukte in de winkelstraten houdt. Daarnaast licht Google Maps ook ‘hotspots’ uit voor mensen die nieuw zijn in een bepaald gebied.

Door grote gebouwen navigeren

Met de optie Directories wil Google Maps voorkomen dat je verdwaalt in winkelcentra, vliegvelden en stations. Zo zie je binnen de app welke winkels er in een winkelcentrum zitten, waar de lounges zich op vliegvelden bevinden, waar je kunt parkeren en nog veel meer. Met hulp van de app zoek je dus heel gericht.

Daarnaast zie je of een bepaalde locatie open is, hoe goed die beoordeeld wordt en op welke verdieping die zich bevindt. De twee bovenstaande functies komen ook naar Nederland toe, maar een precieze datum is nog niet bekend. Tussen nu en de feestdagen zitten nog wat weken, dus er is nog genoeg tijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 1

wimbers
wimbers

Wat Google maps echt nog veel mooier zou maken is als het Waze functies allemaal adopteert:
snelheidscontroles, wegsituaties etc. melden; maar wat ik eigenlijk al jaren mis in de navigatie als, zeker op CarPlay; is meerdere overlays tegelijkertijd:
3D, Live verkeer, en de grote afwezige: live weersinfo!, zeker bij langere reizen een welkome toevoeging. Ik zou ze graag tegelijk op de kaar willen tonen
Daarnaast is fatsoenlijke rijbaanbegeleiding die op tijd getoond wordt, ook bij 130km per uur ook wel prettig, die is nu of onduidelijk, of te laat. TomTom of mijn native navigatie ind e auto heeft dat echt veel beter voor elkaar.

de reden dat ik Waze niet graag gebruik is het cartoonesque uiterlijk, Google maps is strakker.

Reageer op artikel:
Google Maps komt met feature waar we binnenkort veel aan hebben
Sluiten