Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apple Inc. 3 november 2021 0reacties

Apple sluit zich aan bij First Movers Coalition om milieudoelen te halen

Apple sluit zich aan bij de First Movers Coalition en doet hiermee een poging zijn milieudoelen te halen om klimaatverandering tegen te gaan.. Dat kondigt Lisa Jackson op Twitter aan. Jackson is de onderdirecteur van Environment, Policy and Social Initiatives bij het bedrijf uit Cupertino.

“We moeten allemaal ons deel doen om de wereld te redden”, schrijft Jackson in haar tweet. “Apple werkt samen met de president van de Verenigde Staten, World Economic Forum en andere partners van de Klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Glasgow aan technologieën die de carbonisatie tegengaan.”

Apple sluit zich aan bij First Movers

Joe Biden, de president van de VS, kondigde de De First Movers-coalitie aan, vlak voordat de klimaatverandering conferentie van start ging. De coalitie zet zich in voor het kopen van koolstofarme producten voor 2030. Tijdens zijn speech op de conferentie liet de president weten dat meer dan twintig bedrijven zich hiervoor aanmeldden.

“De coalitie bestaat uit acht grote sectoren die goed zijn voor dertig procent van de huidige uitstoot”, legt de Amerikaanse president uit. “De bedrijven zijn cruciale partners als het gaat om het ontwikkelen en aanschaffen van rendabele alternatieven. Zo hopen dus we de industrieën de decarboniseren.”

Niet het enige dat het bedrijf doet

Dit is overigens niet het enige dat Apple doet voor het milieu. Vorige maand liet het bedrijf nog weten dat de fabrikant het aantal partners dat met schone energie werkt, verdubbelde. Het gaat dan om bedrijven die voor de volle honderd procent met schone energie werken. Zodoende probeert Apple invloed uit te oefenen op de doelen omtrent klimaatverandering.

Ontken je klimaatverandering? Geen YouTube-inkomsten meer voor jou!

De Klimaatconferenties van de Verenigde Naties keren jaarlijks terug en staan geheel in het teken van klimaatverandering. Dit jaar vindt de klimaattop dus in Glasgow plaats, van 31 oktober tot en met 12 november. Je volgt de ontwikkelingen op verschillende sociale platformen onder de hashtag #COP26.

Twitter

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Apple sluit zich aan bij First Movers Coalition om milieudoelen te halen
Sluiten