Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Digital 16 november 2021 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Amazon Prime Video laat Netflix ver achter zich met nieuwe app

Amazon Prime Video heeft goed nieuws voor Mac-gebruikers. Het komt nu met een native macOS app waarop je jouw content kunt kijken.

De Amazon Prime Video-app voor de Mac is nu beschikbaar in de Mac App Store. Eerder had je nog de website nodig om je content te zien, maar de nieuwe app maakt het leven een stukje makkelijker.

Amazon Prime Video op Mac

De Amazon Prime Video-app voor de Mac heeft verschillende functies die je niet de webbrowser hebt. Zo is het nu mogelijk om series en films te downloaden om ze later offline te bekijken. Ook zijn er een aantal andere handigheden zoals een picture-in-picture mode en is er AirPlay aanwezig om de beelden door te zetten naar bijvoorbeeld je televisie. Ook is het mogelijk om via de app films te huren en te kopen.

Natuurlijk heb je in de app ook de functies die je kent van de website. Zo houdt Amazon Prime Video natuurlijk bij wat je kijkt en waar je bij een bepaalde serie of film gebleven bent. Zo kun je makkelijk verder kijken op bijvoorbeeld je televisie of je mobiele telefoon.

Waar blijven Netflix en Disney+?

De komst van de Amazon Prime Video-app op Mac lijkt apart nieuws, want je zou verwachten dat deze er al jaren zou zijn. Toch is zo’n app niet standaard. Zelfs Netflix heeft er nog geen, terwijl je dat wel zou verwachten. Ook Disney en HBO Max ontbreken in de App Store voor de Mac, terwijl een app natuurlijk wel een heel handige service is.

Om de Amazon Prime Video-app te gebruiken moet je ‘m downloaden in de App Store. De app werkt op MacOS Big Sur 11.4 en latere versies. Natuurlijk heb je wel een Amazon Prime Video abonnement-nodig wil je de verschillende content bekijken.

Amazon Prime Video is de goedkoopste streamingdienst van Nederland. Voor een bedrag van 2,99 euro per maand krijg je toegang tot veel bekende titels zoals Harry Potter, Tenet en Joker. Daarnaast heeft de streamingdienst een flink aantal eigen originals. Zo zie je bijvoorbeeld Richard Hammond, Jeremy Clarkson en James May in The Grand Tour en heeft het ook een aantal topseries in huis zoals The Boys en Fleabag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Amazon Prime Video laat Netflix ver achter zich met nieuwe app
Sluiten