Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apple TV+ 29 oktober 2021 3reacties
Leestijd: 2 minuten

Tim Cook: ‘Apple TV+ heeft zich bewezen tegenover de fans’

Apple TV+ bestaat nu bij twee jaar. Volgens Apple-baas Tim Cook hoeft de streamingdienst zich niet meer te bewijzen. Dat heeft het al gedaan.

Apple TV+ zag voor het eerst het levenslicht op 1 november 2019. Voor Tim Cook is het nu een ideaal moment om terug te blikken en vooruit te kijken naar de streamingdienst. Of zoals Tim Cook zelf al concludeert: “Apple TV+ heeft zichzelf al bewezen tegenover de fans overal op de wereld.”

Tim Cook over Apple TV+

Tim Cook deed deze uitspraak tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Tijdens dat gesprek kwam ook Apple TV+ aan bod. Tijdens zijn praatje wilde hij ook de makers in het zonnetje zetten. Hij feliciteerde dan ook de acteurs, schrijvers, storytellers, producers en alle anderen die volgens hem het succes hebben mogelijk gemaakt. Ook noemde Cook natuurlijk Ted Lasso. De komedieserie is de grote succesformule voor het bedrijf. De 11 Emmy Awards zijn dan ook een hoogtepunt voor de streamingdienst.

Toch was Cook niet helemaal open over Apple TV+. Zo liet hij niets los over het aantal abonnees of bijvoorbeeld de kosten en opbrengsten van de dienst. Toch zijn er anderen die de cijfers proberen uit te rekenen. De streamingdienst zou ergens tussen de 20 en 40 miljoen abonnees hebben.

Een nieuwe periode voor de streamingdienst

In het tweede jaar is een nieuwe periode voor Apple TV+ aangebroken. Eerst kregen mensen met een Apple-apparaat de streamingdienst er gratis bij. Tegenwoordig moet er echter betaald worden voor de streamingdienst. Om abonnees te behouden of te interesseren moet het dus interessante titels kunnen bieden. Het succes van Ted Lasso is daarom zeer welkom voor het bedrijf.

De komende tijd moeten er nog veel meer nieuwe series en films het levenslicht zien. Daarvoor heeft Apple TV+ veel first-look-deals gesloten met bekende namen uit Hollywood. Ook zijn er recent een aantal grote titels uitgekomen waar Apple veel geld in heeft geïnvesteerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 3

frimo
frimo

Ik zit nog in mijn gratis periode en ben best tevreden over de kwaliteit van de Apple Originals. Wat ik wel irritant vind is dat ‘gratis’ en betaal content door elkaar heen loopt. Je kan dus zoeken naar een titel, wat vinden en wanneer je dat aan klikt blijkt dat je moet betalen om dat te kunnen zien. De bedragen die je dan moet betalen om zo’n titel te huren (dus 1x te zien) zijn vaak behoorlijk, soms zelfs hoger dan het maandbedrag van het betaalde abonnement. Omdat ik iemand ben die meer naar films kijkt dan naar series vraag ik me af of ik Apple TV+ ga continueren na de gratis periode.

Night
Night

Dat is ook bij Amazon Prime zo. Je betaald al per maand en moet voor veel films en series nog eens extra betalen. Ook dat zie je pas als je de betreffende flic aanklikt.

Goderikus
Goderikus

Typisch weer het Cook-dooddoenertje.
“Bewezen tegenover de fans” => dat haalt je de koekoek, anders waren het geen fans. Het probleem is alleen dat er (percentagegewijs) zo weinig fans zijn, terwijl vooral Amerikaanse klanten ermee doodgegooid worden.
Het is qua marktaandeel gewoon de meest matige/slechte streamingdienst

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Tim Cook: ‘Apple TV+ heeft zich bewezen tegenover de fans’
Sluiten