Mark Hofman
Mark Hofman Digital 15 oktober 2021 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Squid Game: zoveel geld betaalde Netflix voor zijn grootste succes ooit

Squid Game is officieel Netflix’s best bekeken serie ooit. Het bizarre Zuid-Koreaanse verhaal, dat op 17 september verscheen, werd door 111 miljoen mensen gezien. Maar goed ook, want Netflix legde aardig wat geld neer voor de serie.

Bloomberg maakt vandaag bekend dat de streamingdienst zo’n 21.4 miljoen dollaar neerlegde om de serie op het platform te krijgen. In eerste instantie een investering vol risico, maar achteraf gezien een geniale zet.

Netflix legde 21.4 miljoen neer voor Squid Game

De cijfers zijn nog niet officieel bevestigd, maar het lijkt erop dat Netflix zo’n 21.4 miljoen dollar neer heeft gelegd voor de negen afleveringen van Squid Game. Een grote investering voor een Zuid-Koreaanse productie wiens succes door niemand binnen het bedrijf voorspeld werd. Al kunnen we achteraf wel zeggen dat de serie iedere euro waard is geweest.

Squid Game Netflix Disclaimer Apple TV+
Squid Game zie je op netflix. (Afbeelding: Netflix)

Al helemaal wanneer je de investering wegzet tegenover andere Netflix-titels. Zo betaalde de streamingdienst bijvoorbeeld 118 miljoen dollaar om de rechten van Friends te behouden en ging er al snel 130 miljoen dollar in The Crown zitten. Wat dat betreft is 21.4 miljoen dollar kinderspel voor een gigant als Netflix.

Zeker wanneer je dus het succes van Squid Game tegenover de investering zet. De serie werd al snel een absoluut fenomeen en stond binnen de kortste keren op nummer één in negentig landen. Afgelopen week werd bijvoorbeeld bekendgemaakt dat de serie inmiddels door 111 miljoen mensen bekeken is. Dat is meer dan twee keer zoveel mensen die La Casa de Papel gezien hebben, zo werd onlangs bekend.

10 easter eggs

Iedereen die Squid Game inmiddels gezien heeft weet dat de Netflix-serie vol geheimen zit. Het onverwachte einde werd namelijk al gedurende het hele eerste seizoen getoond. Je had dus al lang kunnen weten hoe het verhaal zich zou gaan ontvouwen.

Squid Game: 10 geniale easter eggs die alle gebeurtenissen al voorspelden

Heb je Squid Game inmiddels helemaal gezien en ben je benieuwd naar welke geheimen er verborgen zaten? Lees dan zeker even het artikel dat ik erover schreef via de bovenstaande link.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Squid Game: zoveel geld betaalde Netflix voor zijn grootste succes ooit
Sluiten