Mark Hofman
Mark Hofman Digital 7 oktober 2021 3reacties
Leestijd: 2 minuten

Netflix wordt duurder in Nederland: zoveel ga je binnenkort betalen

Het hing al enige tijd in de lucht, maar nu is het helaas ook echt zover: Netflix heeft in Nederland zijn prijzen verhoogd. De streamingdienst gooit zowel de prijs van het standaard-abonnement als het Premium-abonnement omhoog.

Netflix maakt bekend dat de nieuwe prijzen voor nu alleen voor nieuwe leden geldt. Wie hoop heeft de dans te ontspringen komt overigens thuis van een koude kermis. De streamingdienst geeft direct de waarschuwing dat de verhoging geleidelijk wordt toegepast op bestaande leden.

Netflix gooit prijzen omhoog

Goed, dan nu het stukje informatie waar je voor komt: de nieuwe prijzen. Netflix gooit het standaard-abonnement, die de meeste van ons gebruiken, met €3 omhoog. Het meest uitgebreide abonnement, genaamd Premium, krijgt een prijsstijging van €2. Dat zorgt ervoor dat het aanbod van Netflix er op dit gebied als volgt uitziet:

  • Basic | €7,99 per maand
  • Standaard | €13,99 per maand
  • Premium | €15,99 per maand
Netflix The Witcher
Henry Cavill als Ger (Afbeelding: Netflix)

De verschillende abonnementen

Met het Basic abonnement krijg je toegang tot alle films en series, maar kun je ze slechts op één scherm tegelijk kijken. Daarbij is de content niet in HD te zien en is downloaden ook maar op één apparaat mogelijk.

Mensen met een Standaard abonnement kijken op twee apparaten tegelijkertijd en zijn in de mogelijkheid om de content ook op twee apparaten te downloaden. Het aanbod van Netflix is met dit abonnement wél in HD te bekijken.

Wil je alles uit de dienst halen, dan moet je het Premium abonnement nemen. Je kijkt dan tegelijkertijd op vier apparaten en download de content ook op zoveel telefoons of tablets. Het grootste voordeel is dat je de content van de dienst in een UHD-kwaliteit kunt bekijken.

Goeie zet van Netflix?

Waarom Netflix zijn prijzen voor het eerst in vier jaar tijd verhoogt is niet bekend. Of het een slimme zet is op dit moment ook nog niet. Het ligt er namelijk volledig aan wat de consument ervoor terugkrijgt. Als Netflix de verhoging gebruikt om meer internationale successen als Squid Game binnen te halen dan is dat als consument heel prettig.

Squid Game: 10 geniale easter eggs die alle gebeurtenissen al voorspelden

Al moeten we ook realistisch kijken naar wat de concurrentie, voor een veel lager bedrag per maand, te bieden heeft. Diensten als Amazon Prime Video en Disney+ geven de consument veel meer bekende titels dan Netflix dat op het moment doet.

Of de zet Netflix tegenwerkt zal de tijd ons leren, maar het is in ieder geval een zeer interessante beslissing te noemen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 3

MondoGenerator
MondoGenerator

Waarom? Dat is toch heel duidelijk.

Heel veel accounts worden gedeeld door meerdere gezinnen. Ze verhogen gewoon de prijs zodat je uiteindelijk net zoveel betaald als een basic abonnement. Die prijs blijft daarom ook hetzelfde.

festen
festen

Precies dit, nu betaal je voor Premium twee keer Basic, als je met een vriendenclub of familie zo’n abonnement van vier schermen deelt, betaal je dus een halve Basic per scherm (zo’n beetje de prijs van Primevideo).

makasa
makasa

Basic is geen HD.

Reageer op artikel:
Netflix wordt duurder in Nederland: zoveel ga je binnenkort betalen
Sluiten