Jelle van Es
Jelle van Es Mac 28 oktober 2021 5reacties

De MacBook Pro heeft een notch, maar weet Apple dat zelf wel?

De MacBook Pro komt met een hoop veranderingen op de markt. Zo heb je nu veel meer poorten om gebruik van te maken, wat je weer heel wat gemak geeft. En hij komt net als je smartphone met een notch.

Maar Apple doet net alsof die notch niet bestaat op de MacBook Pro. Ja, hij zit er zeker op, maar het bedrijf uit Cupertino lijkt even te zijn vergeten om de software hier en daar aan te passen, met alle gevolgen vandien.

MacBook Pro notch zorgt voor problemen

Want Quinn Nelson heeft perfect laten zien dat het nog niet helemaal lekker gaat met de notch op de MacBook Pro. Het probleem zit hem er in dat je soms te maken hebt met applicaties die aan de bovenkant een uitgebreid menu hebben. En die gaat dan onder de notch door. En daardoor valt het geheel weg. Je kunt er wel nog op klikken en op die manier het menu selecteren, maar je ziet dan aan de bovenkant niet wat het precies is. En dat is gewoon compleet onhandig. Bekijk de onderstaande post hoe het eigenlijk faalt.

In de video zie je hoe Nelson iStat Menus gebruik, waar het dus mis gaat. Volgens de maker daarvan wordt er gebruik gemaakt van de standaard instellingen die Apple heeft aangegeven. En daardoor kan er dus niet heel erg veel veranderd worden aan het probleem. Het wordt nog pijnlijker wanneer je oudere apps gebruikt. In dat geval blokkeert Apple hetgeen dat onder de notch zit en kun je er dus met je muis er niet over.

Afwachten hoe dit gaat lopen

Het is nog even afwachten hoe Apple hier mee omgaat. Op dit moment lijkt het slechts bij een paar apps een probleem op te leveren, maar netjes is het zeker niet. Tegelijkertijd is het ook wel slordig dat hier in een eerdere fase bij de MacBook Pro geen rekening mee is gehouden.

14-inch en 16-inch MacBook Pro: zo zien de laptops er van binnen uit

Reacties: 5

tomc
tomc

Jezus wat een enerverend persoon

grannysmith
grannysmith

Geen idee wat je daar mee bedoeld. Hij heeft een erg goed YouTube kanaal, SnazzyLabs, vrijwel 100% over Apple producten met meer dan een miljoen subscribers. Dus voordat je je laatdunkend uitlaat wellicht de moeite waard om eens te bezoeken.

En wat hij laat zien is toch belachelijk? Een deel van je scherm dat gewoon niet goed werkt? Op een Pro notebook van zeg 3k euro?

csteelooper
csteelooper

Het scherm werkt prima, alleen zit er op de plek van de notch geen scherm, Dat moet in software worden opgelost.

Edit: Als Quin Davinci Resolve opent, gaat het goed met de items in de menubalk. Maar met items in de statusbalk kun je wel de mist in gaan, door ze onder de notch te zetten. De ruimte onder de notch zou volledig geblokkeerd moeten zijn voor gebruik door apps én door het systeem zelf. Dat geldt dus ook voor itens die doorlopen vanuit de statusbalk. Dit is duidelijk een kwestie van een software-update.

bart119
bart119

Je koopt bij Apple een geheel, hardware en software. In dit geval werkt er iets niet goed aan het scherm, of het nu hardwarematig of softwarematig is, het moet opgelost worden, en Apple is hier de enige partij die het kan.

En aangezien je hier toch wel over een premium laptop spreekt mag dit nog best wel snel opgelost worden.

grannysmith
grannysmith

Ik las net dat Apple een update gaat uitbrengen die bij nog niet aan de notch aangepaste apps, de menu balk lager dan de notch afbeeldt. Dan heb je bovenaan een “bezel” zo breed als bij de vorige generatie MacBook Pro. Dat noemen we een kludge.

Bijzonder dat nou niemand bij Apple daar eerder aan gedacht heeft…gewoon een systeemvoorkeur waar je kunt aangeven waar je de menu balk wil.

Reageer op artikel:
De MacBook Pro heeft een notch, maar weet Apple dat zelf wel?
Sluiten