Mark Hofman
Mark Hofman Mac 20 oktober 2021 2reacties

MacBook Pro met Fast Charging alleen als consumenten extra betalen

De nieuwe MacBook Pro is eindelijk in staat om gebruik te maken van Fast Charging. Via deze weg is het mogelijk om de laptop een stuk sneller op te laden dan voorheen. Al moet je daar als consument wel extra voor betalen.

Althans, de consument die kiest voor het basismodel MacBook Pro met het 14-inch beeldscherm. Want ja, voor €2249 hoef je niet te verwachten dat je zomaar alle functionaliteiten krijgt. Toch?

Extra betalen voor 96W adapter

Om gebruik te kunnen maken van de snellaadmogelijkheden van de MacBook Pro heb je de 96W USB-C adapter van Apple nodig. Een adapter die je bij bijna alle samenstellingen van de nieuwe laptop krijgt, behalve bij het basismodel met het 14-inch beeldscherm. Kies je voor dat model, dan kost de adapter je nog eens €20 extra.

Nu is €20 natuurlijk niet heel veel geld als je het vergelijkt met het bedrag dat je uitgeeft voor je nieuwe laptop, maar het gaat om het principe. Want als jij €2249 neerlegt voor een gloednieuwe laptop, dan mag je wel verwachten dat je gewoon alle functionaliteiten kunt gebruiken. Dat Apple ervoor kiest om consumenten extra te laten betalen is, wat mij betreft, bijna asociaal te noemen.

MacBook Pro
Lappen! (Afbeelding: Apple)

Al helemaal, omdat de Fast Charge technologie wel prettig is om te gebruiken. Wanneer je hand weet te leggen op een 96W-adapter is het mogelijk om je laptop in no-time op te laden. De nieuwe MacBook Pro is in slechts 30 minuten tijd voor 50% opgeladen. Zeker gezien de uitstekende accuduur waar de Apple Silicon-laptops over beschikken een zeer prettige ontwikkeling.

De nieuwe MacBook Pro

De nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro zijn beiden natuurlijk voorzien van een hoop andere verbeteringen, toevoegingen en features. Zo biedt de laptop weer een hoop aansluitingen aan, is de Touch Bar verleden tijd en beschikt het over een gloednieuw beeldscherm.

Apple’s Unleashed evenement: deze producten werden aangekondigd

Meer weten over de nieuwe MacBook Pro of alle andere aankondigingen die Apple eerder deze week deed? Check dan zeker even het bovenstaande artikel!

Reacties: 2

TakkuNL
TakkuNL

Lekkere sensatie titel en ook het artikel zelf staat vol met sensationele termen. Dit is namelijk niets nieuws voor de MacBook. Mijn oude 13" MacBook met eerste MagSafe connector, laad ook sneller op met het laadblok die bij de 15" wel standaard meegeleverd werd. Hetzelfde geldt voor mijn huidige 2018 13" MacBook, die laad ook sneller op met een lader van de 15" MacBook van dezelfde generatie. Word ik dan genaaid met mijn meegeleverde powerbrick? De titel doet vermoeden dat wanneer je net een nieuwe MacBook hebt besteld, je er al vanuit kan gaan dat je extra moet gaan betalen voor fast charging, wat simpelweg niet waar is, het is op één model het geval, waar het bij de andere vier standaard modellen niet het geval is. Clickbait ten top.

ome-kor
ome-kor

Ja, de meerprijs van die lader valt wel mee. De prijs van extra geheugen en/of opslag dat is wel even slikken.

Reageer op artikel:
MacBook Pro met Fast Charging alleen als consumenten extra betalen
Sluiten