Jeroen Kraak
Jeroen Kraak iPhone 4 oktober 2021 0reacties
Leestijd: 2 minuten

iPhone in de ruimte: SpaceX deelt indrukwekkende foto van de aarde

De ruimte staat garant voor mooie plaatjes en daarvoor heb je geen extreem dure camera nodig. SpaceX bewijst dat het ook met een iPhone 12 kan.

SpaceX’s Inspiration 4 Crew voerde een bijzondere ruimtereis uit. De groep astronauten liet recent verschillende kiekjes zien die genomen zijn met een top-camera van Nikon. Dit weekend deelde missieleider Jared Isaacman weer een aantal foto’s die zijn gemaakt met een iPhone en die zien er verdomd mooi uit.

een iPhone-foto in de ruimte

Natuurlijk is het niet helemaal een verrassing dat de foto’s er goed uitzien. De iPhone staat bekend om zijn goede camera en die lijkt dus ook in de ruimte goede kiekjes te kunnen afleveren. Isaacman maakt op 575 kilometer hoogte een scherpe foto van de aarde.

De foto is genomen in het in de glazen koepel die onder de neuskegel van de Crew Dragon capsule zit. “Deze video is genomen boven Brazilië tijdens onze eerste dag in de ruimte. Gemaakt met een iPhone, maar hopelijk kunnen we binnenkort ook een aantal Nikon-foto’s delen. Het is een privilege om de aarde vanuit dit perspectief te zien. We moeten veel beter voor onze thuisplaneet zorgen en daarbij ook voor de sterren gaan,” tweette Isaacmen.

De komende weken moeten er dus nog meer foto’s van de missie naar buiten komen. Dat geldt voor zowel plaatjes die gemaakt zijn met de Nikon-camera als met de iPhone 12.

Ruimtetoerisme inkomstenbron voor SpaceX

Iscaacman leidt de SpaceX Inspiration 4-missie. Tijdens deze missie brengt SpaceX vier niet-professionele astronauten drie dagen de ruimte in voor een vlucht rond de aarde.

Ruimtebedrijven zetten steeds meer in op vluchten voor niet-astronauten. Deze ruimtetoeristen leveren flink geld op dat weer ingezet kan worden voor de ontwikkeling van nieuwe ruimtevaarttuigen. Zo vloog Jeff Bezos al mee met zijn eigen commerciële ruimtemissie van zijn bedrijf Blue Origin. Daarnaast leveren deze vluchten dus ook prima foto’s op die gemaakt zijn met een iPhone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iPhone in de ruimte: SpaceX deelt indrukwekkende foto van de aarde
Sluiten