Mark Hofman
Mark Hofman iPad 6 oktober 2021 2reacties
Leestijd: 2 minuten

Beeldschermproblemen iPad mini 6 blijkbaar groter dan gedacht

Het beeldscherm van de iPad mini 6, de tablet die vorige maand tijdens California Streaming werd aangekondigd, is niet helemaal jofel. Naast Jelly Scrolling is er nog een probleem waar consumenten tegenaan lopen.

Op platformen als Reddit en YouTube maken gebruikers melding van een opvallende ontdekking. Het scherm van de iPad mini 6 verkleurt en vervormt wanneer je, met bepaalde instellingen, het touchscreen gebruikt. Iets dat normaal gesproken alleen gebeurt op het moment dat de consument te hard op het beeldscherm drukt.

iPad mini 6 heeft problemen

Online wordt dus melding gedaan over het probleem en wordt duidelijk dat Apple bepaalde modellen al vervangen heeft. Benjamin Hobbs heeft de tijd genomen om het probleem goed in kaart te brengen. Op zijn YouTube-kanaal heeft hij een video gepubliceerd waarin duidelijk te zien is wat er aan de hand is.

Wanneer de iPad mini 6 verticaal wordt gebruikt, met de donkere modus ingeschakeld, is het probleem het beste zichtbaar. We zien het probleem voornamelijk in de Notitie-app en de Bestanden-app opduiken. Zoals gezegd ziet het eruit alsof iemand te hard op het scherm drukt, maar maken alle consumenten duidelijk dat dit niet het geval is.

Jelly scrolling

Zoals gezegd is dit niet het eerste probleem waar iPad-gebruikers tegenaan lopen. De iPad mini 6 heeft namelijk ook last van een probleem dat Jelly Scrolling genoemd wordt. Dat houdt simpelweg in dat het scherm niet in zijn geheel gelijktijdig reageert.

Wanneer je dus over een pagina veegt gaat de rechterkant van het scherm iets sneller dan de linkerkant. Dat kan ervoor zorgen dat het scherm er gek uitziet, al moet je wel een getraind oog hebben om daar ook daadwerkelijk last van te hebben.

Benieuwd hoe goed de iPad mini 6 op de overige punten scoort? Lees dan zeker even de review die ik over de tablet van Apple schreef. Dat kan via deze link.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 2

Goderikus
Goderikus

Onwillekeurig vraag je je dan af waar het misgegaan is.
De nieuwe vormfactor hadden we eigenlijk 2 jaar geleden al verwacht; er is dus meer dan een jaar tijd geweest om prototypes te testen en te concluderen dat de (LCD) schermtechnologie in een premium apparaat anno 2021 niet meer kan - tenminste niet op deze manier

ome-kor
ome-kor

Mijn nieuwe Mini heeft er gelukkig geen last van.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Beeldschermproblemen iPad mini 6 blijkbaar groter dan gedacht
Sluiten