Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 28 oktober 2021 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Instagram laat iconische feature gaan en dit wordt zijn vervanger

Instagram voert een verandering door aan zijn app, waardoor je voortaan op een andere manier links deelt in de stories  die je maakt. De dienst testte de nieuwe mogelijkheden maanden geleden al met een select groepje testers. Maar nu rolt het bedrijf de nieuwe mogelijkheid uit naar iedereen die gebruikmaakt van de app.

Deze week kun je een update verwachten voor de Instagram-applicatie. Het kan zelfs zo zijn dat je de update reeds gekregen hebt. Is dat nog niet het geval, dan moet je dus nog even wachten. Wanneer je de update binnenhaalt, krijg je toegang tot een nieuwe manier van links delen in de stories die je maakt op het platform.

Links delen met Instagram Stories

De update verschijnt deze week op zowel Android als iOS en brengt linkstickers met zich mee. De stickers vervangen de veegbeweging omhoog voor het delen van links naar andere pagina’s binnen de app. Voortaan kun je dus niet meer omhoog vegen om dat voor elkaar te krijgen. Dat is iets om even rekening mee te houden.

Instagram link stickers
Linkstickers op Instagram (Afbeelding: Instagram)

Wil je straks een link toevoegen aan je stories op Instagram, dan ga je als volgt te werk. Het is gelukkig niet heel moeilijk, maar je moet het net even weten.

  1. Maak of upload content voor je verhaal
  2. Ga naar de navigatiebalk bovenin beeld
  3. Selecteer nu de stickertool die daar staat
  4. Druk op de knop voor de linksticker
  5. Voeg de url toe naar de pagina die je wil linken
  6. Druk nu op Done
  7. Plaats de sticker in je story
  8. Tap op de sticker om andere kleurenopties uit te kiezen

Toekomstige opties

In een verse blog vertelt Instagram iets meer over toekomstige opties die mogelijk verschijnen. Denk dan aan verschillende bewerkingsmogelijkheden. Zie je de nieuwe optie voor het toevoegen van linkstickers nog niet? Check dan even handmatig in de appwinkel van je besturingssysteem of de update daar beschikbaar is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Instagram laat iconische feature gaan en dit wordt zijn vervanger
Sluiten