Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 20 oktober 2021 4reacties
Leestijd: 2 minuten

Teveel gezeik en een slechte naam: Facebook verder als Metaverse?

Mogelijk verandert Facebook volgende week zijn naam. De nadruk komt dan mogelijk te liggen op het metaverse waar het bedrijf ondertussen aan werkt. Dat laat een bron weten die meer over de zaak weet, tegenover The Verge. De naamswijziging wordt mogelijk op 28 oktober aangekondigd, tijdens de jaarlijkse Connect-conferentie.

De reden achter de naamswijziging is dat het bedrijf niet alleen bekend wil staan om het sociale netwerk en alle negatieve aspecten daaromheen. De welbekende Facebook-app en -site moet dan onderdeel worden van een onderneming dat meer doet. Zo wordt er ook geïnvesteerd in virtual reality, bijvoorbeeld.

Facebook ondergaat snel een naamswijziging

Daarnaast werken er zo’n tienduizend mensen aan consumentenhardware zoals een augmented reality-bril bij Facebook. Bovendien bracht het bedrijf zijn eigen smart displays uit waarmee je kunt videobellen. Dit bedrijf is dus meer dan een sociaal netwerk en het is duidelijk dat het dat wil uitstralen.

Het feit dat Facebook onder een vergrootglas ligt door rechtszaken en andere praktijken, speelt mogelijk ook een rol. Een klokkenluider, genaamd Frances Haugen, legde onlangs nog bloot hoe weinig het bedrijf doet aan de verspreiden en het aanzetten tot haat. Daar is het het natuurlijk niet mee eens, zo blijkt uit dit bericht.

Achter de schermen

De nieuwe naam van het bedrijf is tot nu toe een goed bewaard geheim. Achter de schermen wordt er ondertussen hard gewerkt aan het grondwerk voor de ‘volgende generatie aan technologie’. Afgelopen zomer zette Facebook daarom een dedicated metaverse-team op. Daar wil de onderneming nog eens tienduizend mensen voor aannemen.

De zieke manier waarop Facebook haat inzet als inkomstenbron

“De metaverse wordt een groot focuspunt”, zei Mark Zuckerberg in de zomer tegenover The Verge. “Het wordt een groot onderdeel van de manier waarop het internet zich ontwikkeld na het mobiele web. Het wordt ook ons volgende hoofdstuk.” Dit wordt dus een nieuwe pilaar. Maar wat het metaverse nou precies inhoudt en wat de nieuwe naam voor Facebook wordt, dat weten slechts een handjevol mensen op aarde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 4

nlmarco
nlmarco

Al steek je om de Zuckerberg’s Facebook middle vinger een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding !

csteelooper
csteelooper

Shit will never become pretty…! Van mij mogen ze vandaag nog stoppen met Facebook, inclusief alle diensten die er aan vast hangen… En ja, ik heb zelf ook een Facebook-account. Maar dat maakt dit statement niet minder gemeend.

DokterBibber
DokterBibber

Het zal niet lang duren of ook de merknaam ‘Metaverse’ zal bezoedeld zijn.

Een bedrijf dat zo rot is van binnen zal nooit een goed imago krijgen.

nlmarco
nlmarco

Ik geloof je dat gelooft in je statement. Ik heb geen account bij ze. Ik vond ze van begin af al een duivels kwaadaardige club dat enkel de samenlevingen rond graait voor exorbitante winstmarges. Het zijn in mijn dieven van al wat hun gebruikers uploaden. Regelrecht gebrast voor democratie. Het idee van naamswijziging zegt mij vooral dat ze niet van plan zijn er een deugdelijk bedrijf van te maken. Het is vermoedelijk voor hen goedkoper om te gaan voor een wijziging van het plaatje op de gevel.

Het beste is: Account verwijderen, en zoveel mogelijk weg te blijven van deze sujetten.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Teveel gezeik en een slechte naam: Facebook verder als Metaverse?
Sluiten