Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apple Inc. 21 oktober 2021 9reacties

Apple wil ongevaccineerde werknemers dagelijks laten testen op corona

Het coronavirus lijkt niet meer weg te gaan. Ook bij Apple zorgt het voor flinke vraagtekens. Het bedrijf neemt nu nieuwe maatregelen voor het personeel.

Corona zorgt voor flink veel discussie op de werkvloer. Bedrijven willen dat medewerkers zich laten vaccineren om een veilige werkplek te creëren, terwijl verplichte vaccinatie ook weer zorgt voor een vraagstuk rond lichamelijke integriteit. Apple wil niet overgaan op verplichte vaccinatie, maar wil wel alles doen om corona te voorkomen.

Apple-medewerkers moeten zich laten testen

Volgens Bloomberg moet het kantoorpersoneel dat zich niet heeft laten inenten zich dagelijks testen op corona. Voor medewerkers in de winkel gaat het om twee tests in de week. Ook gevaccineerd personeel ligt onder de loep. Zij moeten één keer per week een sneltest doen.

Uit een memo die in handen is gekomen van het medium blijkt dat de nieuwe regels ingaan op 1 november. Tot en met 24 oktober kunnen de werknemers hun vaccinatiestatus door hebben gegeven aan het bedrijf. Apple deelt de testmiddelen zelf uit op kantoor en in de winkels en de resultaten komen beschikbaar in een interne app. Overigens zijn werknemers bij Apple niet verplicht om hun vaccinatiestatus door te geven. Als ze dat niet doen dan geldt dezelfde policy als voor werknemers die hebben doorgegeven niet gevaccineerd te zijn.

Met de nieuwe regels volgt Apple andere techbedrijven als Google en Facebook. Zij hebben al een vaccinatieplicht voor medewerkers die op het kantoor verschijnen.

‘Apple brengt begin 2022 nieuwe iMac met ProMotion op de markt’

Anders dan in Nederland

In Nederland lijkt het echter niet zo’n vaart te lopen. Hier mag een werkgever niet vragen naar de vaccinatiestatus van haar personeel. Wel zijn er bedrijven in ons land die wel wat zien in een vaccinatieplicht. De Nederlandse regering vindt echter dat vaccineren een keuze moet blijven. De grote vraag is hoe dit verder gaat als de coronabesmettingen in ons land nog verder oplopen.

Reacties: 9

DokterBibber
DokterBibber

Prima!
Zouden ze hier ook moeten doen!

Maar als werkgever mag je er hier niet naar vragen, terwijl je wel zorg moet dragen voor de veiligheid van de rest van je personeel.

Los van dat drukken ongevaccineerden nu op de zorg en moet de reguliere zorg erdoor worden afgeschaald omdat een paar wappies bang zijn voor een prikkie of geloven in allerlei onzinnige complotten. Da’s pas écht asociaal.

ruwepitje
ruwepitje

Euhh, een bibberende dokter kan beter maar ander werk zoeken. Ook zonder Corona zou deze winter met griep er voor zorgen dat de druk op de zorg te hoog zou zijn.

martie
martie

Als werkgever mag je tegenwoordig wel degelijk vragen aan je werknemers of ze gevaccineerd zijn; Mag een werkgever vragen of een werknemer is gevaccineerd? | Rijksoverheid.nl ze hoeven alleen niet te antwoorden. @ruwepitje Ja klopt, maar mét corona zal deze winter met griep er dus voor zorgen dat de druk nog hoger is dan zonder corona, dus welk punt wil je maken?

DokterBibber
DokterBibber

Euhh, een bibberende dokter kan beter maar ander werk zoeken

Dokter bibber is het inderdaad een beetje beu om al die ongevaccineerden hier te helpen.
Ze liggen hier 2 - 3 weken op de IC wetende dat 20-30% niet meer te helpen is en er dood aan zal gaan. Diegenen die het hier op de IC overleven krijgen stuk voor stuk te maken met langdurige Covid zorg en een lang revalidatieproces. Wat ons allemaal ook miljoenen kost.

Als ze nu gewoon even dat prikkie hadden gehaald en niet denken dat het maar een ‘griepje’ is, of overtuigd zouden zijn van allerlei complot theorieen dan hadden ze hier niet gelegen en hoeven we ook geen zorg af te schalen. Dan kunnen we A de inhaalzorg verlenen en B een eventuele griepepidemie opvangen.

Het is te zot als je denkt dat iemand met een open hart operatie hier slechts 3 tot 5 dagen op de IC ligt terwijl een Covid19 patient hier vaak 15 tot 21 dagen ligt.

En denk nou niet dat jij niet ziek zult worden omdat je jong en vitaal bent…
Ik heb hier voldoende patienten gezien die geen overgewicht hadden, en jonger waren dan 35.
Wat mij betreft gaan al die weigeraars maar naar een veldhospitaal.
Doodgaan hoort ook bij het leven, dat mogen ze ook beseffen. Het was immers volgens hen toch allemaal niet zo ernstig.

Ja, ik ben er dus best een beetje boos over.
En als we allemaal de zorg zouden verlaten, dan zou er nu geen zorg meer zijn voor de mensen die het écht nodig hebben. Want daar doe je het uiteindelijk voor. We zijn er om iedereen te helpen ook jou, maar van de complotdenkers en vaccinatieweigeraars heb ik ondertussen wel mijn buik vol.

ruwepitje
ruwepitje

Jij bent helemaal geen dokter anders had je wel anders gesproken. Je hangt van leugens aan elkaar. Ik weet namelijk hoe mijn partner hier over spreekt. Wij zijn beiden gevaccineerd maar ergeren ons kapot aan allerlei pseudo dokters zoals jij. Medici maken namelijk geen enkel verschil tussen een verkeersslachtoffer met alcohol op, een longkankerpatient die jaren gerookt heeft, dikke mensen met acute hartklachten of ongevaccineerde mensen. Allemaal vanwege eigen schuld of eigen keuzes.
Hier een paar tegenstrijdigheden van je relaas:

  • Ook zonder Corona gaan de ziekenhuizen de griepslachtoffers niet kunnen opvangen.
  • Overgrote deel binnenkomende Corona patienten zijn ouderen met onderliggend lijden en/of obese patienten. En dan hebben we het niet eens over de patienten die nu binnenkomen die volop gerookt hebben.
    Dus bespaar ons hier svp je propaganda en gebruik daar gewoon een ander medium voor. Bespottelijk wat je nu aan het doen bent.
DokterBibber
DokterBibber

Ach ruwe pitje toch…
Ik erger me aan de asociale typetjes zoals jij en die geen rekening willen houden met anderen.
En doe al helemaal niet of je het allemaal beter weet. Je kent me niet eens.

Het probleem met typetjes zoals jij is dat ze leugen op leugen stapelen omdat ze geloven in de meest waanzinnige theorietjes.

ruwepitje
ruwepitje

Kom maar met je BIG nummer. Kijken wie hier de asociale is van ons.
Totaal niet inhoudelijk reageren, je draait aan alle kanten en denkt ook nog even mij een wappie status aan te meten omdat ik je op leugens betrapt hebt. Dus BIG nummer en dan praten we verder alleen ben je blijkbaar vergeten dat je in het iets verdere verleden al eens uitgelegd hebt wat jouw beroep is. En dat helemaal niets met de zorg te maken. Nogmaals, bespottelijk om dit medium voor je propaganda te gebruiken. Is niemand mee gediend.

DokterBibber
DokterBibber

Ruwepitje - dat heksje van jou is toch psycholoog, wat weet die nou wat er op een IC gebeurt.
Ze heeft ze gewoon niet allemaal meer op een rijtje, net als dat jij van het wappie bent.

Ik zou zeggen volg het nieuws even, dan hoef je het koppie niet in het zand te steken.

ruwepitje
ruwepitje

Je bent jezelf hier fantastisch aan het presenteren. Schelden, liegen, belachelijke aannames. Prima, zoals verwacht geen BIG nummer en dus ordinaire leugenaar ipv een zorgmedewerker en uiteindelijk gewoon een ordinaire trol. Sneu maar het is niet anders.

Reageer op artikel:
Apple wil ongevaccineerde werknemers dagelijks laten testen op corona
Sluiten